Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se aprobă azi, în şedinţa Consiliului Local Constanţa Loc de veci în Cimitirul Municipal pentru „căpetenia" haiducilor, Nicolae Mavrodin

ro

17 Feb, 2013 22:36 4864 Marime text
mavrodin_Nicolae_Mavrodin.jpgPe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului Local Municipal (CLM) Constanţa de astăzi figurează un proiect de hotărâre privind atribuirea în proprietate a unei suprafeţe de teren reprezentând loc de veci (figura A11, lot 505, situat în Cimitirul Municipal Constanţa) lui Nicolae Mavrodin, „luptător pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989".

Prin articolul 1 al proiectului de hotărâre „se aprobă trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanţa a terenului în suprafaţă de 3,60 mp reprezentând loc de veci". Articolul 2 precizează că terenul i se atribuie în proprietate lui Nicolae Mavrodin fără plată, „în vederea executării de lucrări definitive (criptă + cruce) având ca scop realizarea înhumărilor". Potrivit articolului 3 al aceluiaşi proiect, începând cu data aprobării hotărârii CLM Constanţa, „Nicolae Mavrodin nu va beneficia de un alt contract de concesiune în niciunul din cimitirele de pe raza municipiului Constanţa".

Aşa numitul revoluţionar Nicolae Mavrodin a cunoscut notorietatea după ce, în vara lui 2011, de Ziua Marinei, a făcut scandal alături de amicul său, Miron Cozma. El a leşinat atunci în braţele jandarmilor care încercau să-l îndepărteze de la eveniment pentru că nu avea autorizaţie de protest. Controversatul Mavrodin este preşedintele Asociaţiei Naţionale a Haiducilor, dar şi al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret.

Nu mai puţin important, Nicolae Mavrodin a fost arestat la un moment dat, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.

Potrivit proiectului de hotărâre, „căpetenia" haiducilor a făcut două solicitări pentru a obţine acest loc de veci în Cimitirul Municipal Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii