Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal cu demolări pe varianta Constanţei (video)

ro

27 Sep, 2011 01:00 3401 Marime text
scandal_benzinarie.jpgScandal mare ieri, dis-de-dimineaţă, la benzinăria situată la intrarea pe drumul de ocolire a oraşului Ovidiu, exact în punctul de pornire a variantei ocolitoare a Constanţei cu profil de autostradă.

Mai multe echipe de jandarmi, dar şi echipe de lucru ale constructorului ce se ocupă de lucrarea de realizare a centurii Constanţei, au venit cu toate utilajele necesare pentru a demola benzinăria şi clădirile anexe pe care firma SC Stralis Trading SRL le deţine pe un teren închiriat de la Primăria Ovidiu încă din 1996.

Până după ora prânzului, echipele de lucru nu au reuşit să demoleze clădirile conexe staţiei propriu-zise, însă au reuşit doar să strice drumul de ieşire din benzinărie şi să escaveze o parte din teren. Şeful staţiei de alimentare, Cristian Libu, spune că nimeni din firma pe care o reprezintă nu se opune demolării, mai ales că despre acest lucru se ştia, iar pentru terenul ce va fi cedat s-au dat nişte bani drept despăgubire, aproximativ 300.000 de euro. „S-a dat despăgubire pentru clădire, nu şi pentru afacere. Noi ne-am dat la momentul potrivit acordul pentru construirea podului care trece pe lângă noi. Nu ne-au arătat niciun ordin de demolare şi nici nu ni s-a dat vreun preaviz pentru a ne muta. Era nevoie de câteva zile. Din cei prezenţi ieri dimineaţă nu a vrut nimeni să se legitimeze. În plus, au stricat drumul de ieşire din benzinărie, noi fiind nevoiţi să închiriem un buldoexcavator pentru a repara drumul să poată ieşi maşinile din benzinărie", spune responsabilul de staţie.

Primarul din Ovidiu, Dumitru Bocai, spune că societatea care are benzinăria a fost solicitată pentru a i se da în concesiune un alt teren din localitate pentru a-şi reloca investiţia, dat fiind faptul că se ştia de mutarea pe care vor fi nevoiţi să o accepte, însă nu au fost interesaţi de acest lucru. „Ei aveau autorizaţie pentru construcţie provizorie, Primăria nu a vândut ternul şi nici nu l-a concesionat, ştiind că este unul strategic. Ei ştiau foarte bine că trebuie să se mute", a adăugat primarul.

În ceea ce priveşte poziţia constructorului SC Astaldi Spa Italia, Sucursala România, până la încheierea ediţiei nu am reuşit să obţinem un punct de vedere oficial, responsabilii fiind în teren, la locul cu pricina, până la orele serii. Vom reveni cu detalii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii