Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sântul Andrei, ocrotitorul Dobrogei, a devenit patronul lor spiritual Doi copii abandonaţi, creştinaţi ieri la Cumpăna

ro

01 Dec, 2014 00:00 2552 Marime text
Spritul sărbătorilor de iarnă a ajuns mai devreme în comuna Cumpăna. Ieri, 24 de copii din localitate, ce provin din familii monoparentale, familii cu risc social, au primit ieri câteva daruri făcute din suflet de membrii Clubului „Rotary Pontus Euxinus” Constanţa. Micuţii au primit ghiozdane şi rechizite şcolare.

Şi nu doar pentru copiii mai mari sărbătoarea Sfântului Andrei, Ocrotitorul Dobrogei, a însemnat o binecuvântare, ci şi pentru două suflete aflate în îngrijirea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Primăria Cumpăna, prin Compartimentul de asistenţă socială, în colaborare cu DGASPC Constanţa, a organizat, pentru doi micuţi, poate cel mai important eveniment din viaţa lor. Copiii, aflaţi în prezent în asistenţă maternală, au devenit creştini, după ce au primit taina Sfântului Botez în Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva, în prezenţa câtorva zeci de persoane. Naşii au fost cei care au avut grijă ca fiilor lor duhovniceşti să nu le lipsească nimic, mai ales în zi de sărbătoare.

Potrivit primarului comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju, evenimentele de genul acesta au devenit deja tradiţie în această comunitate. „La marile sărbători, în cele două biserici din localitate sunt creştinaţi copii care se află în grija DGASPC. Biroul de asistenţă socială al Primăriei Cumpăna este cel care are menirea să caute micuţii care încă nu sunt botezaţi şi naşii, părinţii spirituali care le vor veghea drumul în viaţă. Naşii sunt oameni cu credinţă, cu dragoste pentru copiii abandonaţi şi lipsiţi de dragostea părintească“, a precizat primarul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • luisa 30 Nov, 2014 23:17 Nu inteleg cum isi poate permite cineva sa decida in locul unui omuletz care inca nu are discernamant. Orientarea sexuala, dragostea si religia nu se pot impune cu forta. Unde e legea si cu ce drept acesti copii au fost botezati? Direcţia Generala de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa are psihologi care stiu lucrurile astea si cat de periculoase sunt fanteziile cu conotatii monstruoase gen diavol asupra psihicului unui copil. Cu ce drept i-ati botezat? Romania este prin constitutie o tara laica iar acesti copii sunt in grija statului, nu aveti nici un drept sa ii supuneti acestor ritualuri.