Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Să redescoperim Techirghiolul" - Astăzi începe simpozionul medical „Nămolul de Techirghiol" (Galerie foto)

ro

30 Mar, 2012 00:00 2140 Marime text
Techirghiol-AdrianStan.jpgAdministraţia publică locală din Techirghiol a susţinut ieri o conferinţă de presă pe tema simpozionului medical „Nămolul de Techirghiol", simpozion care se derulează astăzi şi mâine şi care reprezintă, aşa cum a declarat primarul Adrian Stan, „ultima haltă" dintr-un proiect mai amplu, intitulat „Să redescoperim Techirghiolul".

Potrivit explicaţiilor edilului-şef, proiectul a fost depus încă de acum trei ani şi este implementat cu fonduri europene, contribuţia Primăriei fiind de 2%. Prin simpozionul „Nămolul de Techirghiol", administraţia locală îşi propune să readucă în atenţia turiştilor români şi străini proprietăţile nămolului şi ale lacului Techirghiol. „Proprietăţile lacului nu sunt doar legende legate de un măgăruş", a declarat primarul Adrian Stan, amintind astfel de legenda oraşului, care spune că un bătrân orb şi olog, pe nume Techir, a ajuns împreună cu măgarul său pe malul lacului. După ce au reuşit în cele din urmă să iasă din nămol, bătrânul a constatat că poate vedea din nou lumina zilei, dar şi că picioarele nu-l mai dor, iar rănile măgăruşului său se vindecaseră şi ele.

techirghiol-conferinta.jpgLa simpozionul medical, care debutează astăzi, vor participa specialişti în domeniu, reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, ai Ministerului Sănătăţii, ai Institutului de Balneologie, ai Asociaţiei Române de Balneologie, precum şi ai Facultăţii de Medicină Constanţa şi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa. Potrivit primarului, au confirmat prezenţa la eveniment şi reprezentanţi din cinci staţiuni din România. Este vorba despre Ocna Sibiului, Călimăneşti-Căciulata, Slănic Moldova, Durău şi Vatra Dornei. Simpozionul începe la ora 10.00, cu expunerea „Tratamentul cu nămolul sapropelic". La ora 14.00, evenimentul continuă cu „Promovarea efectelor curative ale nămolului sapropelic". Mâine, programul prevede o vizită la Sanatoriul Balnear Techirghiol, precum şi la Mănăstirea Sf. Maria din localitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii