Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii, ţinuţi la 250 de metri distanţă de Bulgaria Primăria Lipniţa trebuie să plătească proiectul şi lucrările

ro

30 Sep, 2014 00:00 2567 Marime text
Judeţul Constanţa se pregăteşte de multă vreme pentru inaugurarea a două noi puncte de trecere a frontierei. Unul dintre ele este cel de la Lipniţa - Kainargea.

Executivul României şi cel al Bulgariei au încheiat un proiect comun pentru realizarea acestui punct de interes. Investiţia pentru realizarea lucrărilor a fost de peste şase milioane de euro. În cea mai mare parte, toate celelalte lucrări pentru ridicarea punctului de frontieră au fost finalizate: 17 kilometri de drumuri au fost reabilitate, construcţiile unde vor lucra vameşii există, dar punctul este nefuncţional din cauza unei bretele rutiere.

Primarul Florin Onescu a purtat discuţii cu reprezentaţii Poliţiei de Frontieră, pentru a vedea ce este de făcut astfel încât punctul de trecere să devină funcţional cât mai repede. „Oricâte speranţe ne-am făcut de când au început lucrările, din păcate, punctul de frontieră nu se va deschide în perioada imediat următoare. Din discuţiile avute, trebuie făcută o bretea asfaltică, lucrare pentru care avem, evident, nevoie de un proiect. Lungimea acesteia este de doar 250 de metri, însă pentru lucrare este necesară şi trebuie să facem rost de avize şi alte documente. Am avut o întrevedere cu un proiectant, iar în prezent, se lucrează la planuri. Bineînţeles, investiţia va fi făcută cu bani de la bugetul local, dar încă nu ştim cât va costa“, ne-a explicat primarul Florin Onescu.

Niciun ban pentru pagubele de la inundaţii

În altă ordine de idei, primarul Florin Onescu a declarat că mai are o dezamăgire. „Cu toate că s-au făcut recent alocări pentru localităţile afectate de inundaţii până în prezent, comunei Lipniţa nu i s-a alocat niciun ban. Am avut drumuri distruse, complet «spălate» de ape, dar solicitările noastre au rămas, din nou, fără răspuns“, a mai spus gospodarul-şef al comunei Lipniţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii