Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezeanu şi Căliminte şi-au recâştigat în instanţă mandatele de consilieri! CLM trebuie să le revalideze

ro

23 Nov, 2017 00:00 2933 Marime text
Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte se află în faţa revalidării mandatelor de consilieri locali. Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Municipal din 27 noiembrie se regăsesc două proiecte de hotărâre privind punerea în executare a sentinţei civile pronunţate de Tribunalul Constanta în dosarul nr. 4664/118/2017, respectiv dosarul nr. 4665/118/2017.
 
Primul dosar face referire la anularea Ordinului nr. 277/21.06.2017 privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Constanţa al lui Romeo Caius Rezeanu şi declararea ca vacant a locului de consilier local emis de pârât, respectiv prefectul judeţului Constanţa. Decizia a fost pronunţată pe 12.10.2017.
 
Cea de-a doua speţă face referire la anularea Ordinului prefectului judeţului Constanţa nr. 276/21.06.2017 privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Constanţa al lui Horia Căliminte şi declararea ca vacant a locului de consilier local. Hotărârea a fost pronunţată pe 17.10.2017, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
 
Precizăm că, în cadrul şedinţei de Consiliu Local din luna octombrie, consilierii locali municipali liberali şi cei de la PMP au părăsit sala de şedinţe, iar hotărârea privind punerea în executare a sentinţei civile pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul lui Rezeanu nu a putut fi supusă votului.
 
Nu se ştie la acest moment care va fi atitudinea aleşilor PNL şi PMP nici la şedinţa de săptămâna viitoare. Cert este că liberalii sunt în acest moment într-o situaţie ingrată, PNL urmând să piardă două mandate de consilieri dacă Rezeanu şi Căliminte revin în Consiliul Local. Cel mai probabil, aceştia vor „funcţiona“ în calitate de independenţi.
 
În această situaţie, vor înceta mandatele aleşilor locali PNL Florin Gavrilă şi Marius Tulică, supleanţi. Astfel, PNL pierde din reprezentare în „parlamentul local“, deşi constănţenii îi cadorisiseră prin vot cu zece mandate. După votul de luni, Consiliul Local Municipal Constanţa va avea următoarea componenţă: 12 consilieri PSD, opt consilieri PNL, trei consilieri PMP şi trei consilieri independenţi.
 
Vă reamintim că, în luna iunie a acestui an, prefectul judeţului Constanţa de la acea vreme, Adrian Nicolaescu, a semnat ordinele de încetare a mandatelor consilierilor liberali Romeo Rezeanu, Cristy Băisan şi Horia Căliminte, ca urmare a adresei PNL Constanţa prin care aceştia îşi pierduseră susţinerea politică, fiind excluşi din partid. Rezeanu şi Căliminte au atacat ordinul prefectului şi au câştigat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii