Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţeaua de gaze, investiţie prioritară în Ciocârlia

ro

30 Jan, 2017 00:00 2073 Marime text
La început de an, autorităţile locale îşi fac planuri în ceea ce priveşte investiţiile pe care le vor derula în comune şi oraşe.
 
De regulă, în mediul rural, există dificultăţi în implementarea proiectelor, deoarece fondurile de la bugetele locale nu sunt suficiente pentru toate lucrările necesare. În acest sens, primarii caută soluţii pentru dezvoltarea localităţilor cu bani din alte resurse. În ceea ce priveşte comuna constănţeană Ciocârlia, administraţia locală doreşte, pentru acest an, începerea lucrărilor privind introducerea reţelei de alimentare cu gaze naturale. Este o investiţie consistentă, dar se speră ca aceasta să fie demarată.
 
„Când se va stabiliza Guvernul, sperăm să fie mai bine pentru Ciocârlia, dar mai ales pentru tot judeţul Constanţa. Ciocârlia este o comună mai mică, are 3.500 de locuitori. Dar dacă o comună de 10.000 de locuitori ia fonduri, trebuie ca şi o comună ca a noastră să obţină bani. Investiţia cea mai importantă pe care ne-o dorim, adică proiectul prioritar, constă în introducerea reţelei de gaze în comuna noastră. O să fie un proiect important realizat prin parteneriat public privat, cu SC Romgaz“, au declarat reprezentanţi ai Primăriei Ciocârlia.
 
Un alt segment important care se doreşte a fi dezvoltat îl reprezintă drumurile, pentru care, de asemenea, este nevoie de fonduri consistente. „Toamna trecută, am mai turnat patru kilometri de asfalt, dar este de lucru în ceea ce priveşte infrastructura rutieră. Şi în Ciocârlia, şi în celelalte localităţi, sunt necesare investiţii în şcoli, cultură, biserici. Peste tot trebuie să se deruleze proiecte importante în folosul oamenilor“, au mai explicat reprezentanţi ai autorităţilor locale din comună.
 
Vizavi de activităţile din această iarnă, Primăria Ciocârlia este pregătită să intervină în condiţii de vreme rea. În urma viscolului din urmă cu aproape trei săptămâni, în comună s-a acţionat cu mai multe buldoexcavatoare, unele puse la dispoziţie de asociaţiile agricole din zonă. De asemenea, la Ciocârlia a acţionat şi o şenilată, doi medici ai ISU „Dobrogea“ şi echipaje de pompieri s-au aflat în comună pentru a interveni în situaţii de urgenţă.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii