Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Repartiţia celor 29 de locuinţe ANL „la cheie“, sămânţa de scandal din Consiliul Local Mihail Kogălniceanu

ro

04 Mar, 2015 00:00 2057 Marime text
O zi aşteptată cu sufletul la gură de sute de oameni, o zi care ar fi trebuit să aducă motive de bucurie pentru zeci de familii s-a transformat într-o zi a dezamăgirii. Sâmbătă, aleşii locali de la Mihail Kogălniceanu s-au reunit în şedinţă ordinară. La întâlnire au luat parte şi zeci de localnici. Motivul: ultima zi a lui Făurar trebuia să fie data la care să fie împărţite locuinţele din cel de-al doilea bloc ANL construit în localitate. Toate cele 29 de familii care aşteptau să se mute în casă nouă de Mărţişor au plecat însă doar cu o mare dezamăgire, întrucât proiectul de hotărâre nu a trecut de votul consilierilor. Totul ar fi pornit de la consilierii social-democraţi care au refuzat să voteze acest proiect, lăsându-i astfel pe cei care aşteptau să intre în posesia cheilor noilor locuinţe cu un gust amar.

„Este cel de-al doilea bloc ANL care trebuia să fie dat în folosinţă. În urmă cu câteva săptămâni, am finalizat toate lucrările de racordare la utilităţi şi am trecut de toate avizele celor de la ISCIR privind funcţionarea liftului. Pentru cele 29 de locuinţe, s-au primit 115 cereri, însă mulţi dintre cei care s-au înscris nu mai îndeplinesc în prezent condiţiile de acordare, în sensul că au depăşit vârsta limită sau nu mai au locuri de muncă astfel încât să îşi poată permite să plătească facturile şi chiria“, a explicat primarul Ancuţa Belu. Fiind vorba despre o hotărâre de consiliu local privind patrimoniul, era nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor. Doar nouă aleşi au votat însă proiectul. „Era nevoie de 11 voturi. Însă nu voi renunţa şi am să introduc pe ordinea de zi acest  proiect de hotărâre până când va trece, pentru că nu este corect ca aceşti oameni să rămână fără locuinţe din cauza unor ambiţii. Mi-aş fi dorit să pot acorda o locuinţă tuturor celor care au depus solicitări, dar sperăm să se poată rezolva această problemă, căci Primăria Mihail Kogălniceanu este înscrisă în prezent la ANL cu încă trei blocuri de locuinţe a câte 20 de apartamente. Suntem în grafic cu acest proiect, dar acum totul depinde de cum va avea buget Agenţia Naţională pentru Locuinţe, iar aceste lucruri durează de obicei“, a declarat primarul Ancuţa Belu.

Trebuie precizat faptul că cei nouă care stabilesc cine sunt persoanele sau familiile ce pot primi o locuinţă ANL fac parte dintr-o comisie. „Componenţa acestei comisii a fost stabilită conform unei hotărâri de consiliu din anul 2010 iniţiate de primarul de atunci, care acum este consilier local şi care se opune acestei hotărâri, hotărâre căreia nu i s-au adus modificări ulterioare“, a adăugat primarul Anca Belu. „Potrivit prevederilor legale, primăria şi consiliul local sunt obligate să racordeze blocurile la utilităţi, lucru care nu s-a făcut în cazul primului bloc, iar chiriaşii au fost nevoiţi să suporte pe cheltuiala lor aceste branşamente. Pentru cel de-al doilea bloc, am făcut eforturi de a face absolut toate branşamentele la reţelele de utilităţi publice, iar blocul este în stare optimă acum, locuinţele pot fi predate, iar oamenii chiar au nevoie de aceste spaţii de locuit“, a conchis primarul Ancuţa Belu. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii