Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rectificare bugetară cu iz electoral, la mâna consilierilor Bani rămaşi din Mamaia, direcţionaţi spre Faleză Nord (document)

ro

26 May, 2016 00:00 2693 Marime text

 
Ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal (CLM) Constanţa în actuala formulă a fost convocată pentru data de 30 mai şi include pe ordinea de zi 34 de proiecte de hotărâre.
 
Aşa cum ne-am obişnuit de ani buni, şi de această dată proiectele respective au un singur iniţiator. Dacă până acum un an acesta era primarul Radu Mazăre, locul său a fost luat acum de viceprimarul cu atribuţii de primar.
 
Aleşii din cadrul CLM Constanţa vor supune la vot, printre altele, şi proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local pe anul în curs. În fapt, acesta vizează modificări ale câtorva capitole. Concret, este vorba despre:
  • capitolul 51 - „Autorităţi publice locale şi acţiuni externe“, unde cheltuielile pentru bunuri şi servicii se diminuează cu 4.872 mii lei;
  • capitolul 61 - „Ordine publică şi siguranţă naţională“ - bugetul va fi suplimentat cu 424 mii lei;
  • capitolul 65 - „Învăţământ“ - cu o majorare la „alte transferuri“ de 30 mii lei;
  • capitolul 66 - „Sănătate“ - se majorează titlul „transferuri de capital“ cu suma de 108 mii lei şi se diminuează titlul „cheltuieli de capital“ cu aceeaşi sumă;
  • la capitolul „Asigurări şi asistenţă socială“  se majorează titlul „cheltuieli pentru bunuri şi servicii“ cu suma de 22 mii lei
  • la capitolul 70 - „Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică“, titlul „cheltuieli pentru bunuri şi servicii“ se reduce cu 421 mii lei, la „cheltuieli de capital“ se suplimentează cu 4.913 mii lei, în timp ce la „proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare“, bugetul se diminuează cu 66 mii lei. 
Într-un raport elaborat de reprezentanţi ai Direcţiei Tehnic-Achiziţii din cadrul Primăriei Constanţa s-a venit cu unele propuneri de modificări. Printre ele se află şi cea care prevede diminuarea cu 108 mii lei a bugetului alocat pentru poziţia „Aparatură medicală din cabinetele stomatologice din reţeaua de medicină şcolară a Municipiului Constanţa“ şi transferarea sumei respective la poziţia nou creată, „Aparatură şi echipamente medicale“.
 
De asemenea, alte propuneri avansate şi avizate de directorul executiv adjunct al acestei direcţii, Daniela Nanu, se referă la transferarea sumei de 66 mii lei, „economisită“ de la construirea parcării multietajate din zona Cazino - Albatros, la finanţarea „Programului de dezvoltare edilitară a municipiului Constanţa - zona Faleză Nord“, program care se doreşte a fi „alimentat“ cu suma de 4.904 mii lei, din care 4.838 mii lei de la bugetul local, iar diferenţa va fi acoperită cu „surplusul“ de la parcarea supraetajată din Mamaia (cele 66 mii lei menţionate anterior).
 
După cele prezentate mai sus, se pare că această campanie electorală i-a determinat pe actualii aleşi, cu preponderenţă pe cei care speră la promovări în administraţia publică locală sau la prelungirea mandatelor pe care le deţin momentan, să înceapă sau, cel puţin, să propună „redirecţionarea“ banilor publici către municipiu. Altfel spus, asistăm, momentan, la un „ajutor“ financiar - din bani ce erau alocaţi cu preponderenţă investiţiilor şi modernizării staţiunii Mamaia - acordat municipiului Constanţa. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii