Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rechizitele şi ghiozdanele cumpărate de Paşte de Primăria Constanţa ajung la elevi abia la începutul anului şcolar (document)

ro

25 Jul, 2016 00:00 3210 Marime text


Vreme de aproape jumătate de an, Primăria Constanţa s-a chinuit să ofere elevilor un dar de Paște, constând într-un pachet de rechizite. Nu a izbutit. Dar, „în buna tradiţie“ constănţeană - în care pachetele pensionarilor de Crăciun se dau după Crăciun, în care tichetele valorice de Paşte se dau… în plină campanie electorală - nici rechizitele elevilor nu au ajuns la timp la destinatari, devenind obiectul unor daruri cu prilejul… începerii anului şcolar. Pe masa consilierilor locali municipali se află un proiect de hotărâre care vizează acest aspect: acordarea ghiozdanelor şi a rechizitelor pentru copiii preşcolari şi şcolari achiziţionate în temeiul HCL nr. 604/14.12.2007, modificată prin HCL nr. 171/31.07.2015, pentru anul şcolar 2016-2017, cu ocazia începerii cursurilor.

Conform HCL nr. 604/14.12.2007 privind acordarea de pachete copiilor din municipiul Constanţa cu ocazia Sfintelor Sărbători ale Paştelui şi a celor de iarnă, modificată şi completată prin HCL nr. 171/31.07.2015, Primăria municipiului Constanţa oferă ghiozdane şi rechizite pentru copiii preşcolari şi şcolari din municipiul Constanţa cu ocazia Sărbătorilor de Paşti. Anul acesta însă, procedura de achiziţie a fost tergiversată mai mult decât era cazul. După ce documentaţia de iniţiere a procedurii de achiziţii a fost transmisă către Direcţia Tehnic Achiziţii, Serviciul Achiziţii publice la mijlocul lunii februarie, pe 20 aprilie având loc sesiunea de  deschidere a ofertelor, licitaţia a fost mult amânată, întrucât abia pe 4 iulie a fost soluţionată o contestaţie depusă de către un ofertant.
 
„Având în vedere etapele procedurale mai sus indicate, distribuirea ghiozdanelor şi rechizitelor nu se mai poate efectua în condiţiile prevăzute de HCL nr. 604/14.12.2007. În acest sens, consider că ele se pot valorifica la începerea anului şcolar 2016-2017, odată cu începerea cursurilor“, se arată în expunerea de motive a iniţiatorului, primarul Decebal Făgădău. De asemenea, în proiectul de hotărâre se menţionează şi că „pachetele rămase în stoc se pot dona ONG-urilor prin cererea justificată a acestora, în baza unei dispoziţii de primar“.

Încă din luna martie, Primăria Constanţa începea pregătirile de Paşte. Pe care însă nu le-a terminat nici până astăzi. Darurile pe care municipalitatea avea să le ofere copiilor din unităţile şcolare şi preşcolare cu ocazia sărbătorilor pascale nu au ajuns nici până astăzi, când deja şcolarii se bucură de vacanţa mare. Mai mult, o parte dintre elevii care ar fi trebuit să beneficieze de aceste rechizite nu vor mai avea ocazia, căci nu se mai înscriu în program.

Licitaţia, contestată de firma înfiinţată de soţia vicepreşedintelui CJC

Peste 30.000 de pachete cu rechizite ar fi trebuit să ajungă la cei mici din partea municipalităţii. Valoarea estimată fără TVA a contractului „Achiziţia de rechizite pentru copii, oferite cu prilejul sărbătorilor de Paşti (30.480 de pachete)“ a fost de 1.667.043 de lei (2.000.451,6 lei cu TVA). Numai că procedura a fost îngreunată şi de contestaţii.
 
Firma Black Sea Euro Investments SRL, din Constanţa, a depus, la începutul acestei luni, o contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), în care a cerut anularea deciziei autorităţii contractante privind rezultatul procedurii de atribuire şi, în consecinţă, modificarea raportului procedurii şi a actelor subsecvente şi obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertelor. CNSC a respins solicitarea firmei constănţene, aceasta din urmă având însă posibilitatea de a se adresa instanţelor de judecată.

Citeşte şi: Licitaţia pentru rechizite a Primăriei Constanţa, contestată de firma înfiinţată de soţia vicepreşedintelui CJC Daniel Learciu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii