Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacţii la nevoile comunităţii Un proiect social va reduce abandonul şcolar la Techirghiol (galerie foto)

ro

05 Oct, 2017 00:00 2609 Marime text
În ultimii ani, sistemul educaţional se confruntă cu o rată crescută a abandonului şcolar în rândul elevilor. Motivele pentru care aceştia renunţă la şcoală sunt multiple: de la veniturile reduse ale familiilor lor până la distanţele mari până la cea mai apropiată unitate de învăţământ. Problemele financiare reprezintă însă motivul principal care determină abandonul şcolar, de aici rezultând lipsa rechizitelor, a obiectelor de îmbrăcăminte şi de încălţăminte şi, de multe ori, a unei mase calde pentru membrii familiei.
 
Iată de ce administraţia publică locală din Techirghiol a demarat luni, 2 octombrie, un proiect social important pentru familiile cu copii ce au venituri reduse. „Este vorba despre proiectul «O şansă la educaţie. O şansă la o viaţă mai bună!», pe care Primăria Techirghiol îl derulează în parteneriat cu Liceul Teoretic «Emil Racoviţă», Parohia «Sf. Ilie» Techirghiol şi Fundaţia «Breath» România, beneficiari fiind elevii care prezintă un risc crescut de abandon şcolar“, a declarat primarul oraşului, Iulian Constantin Soceanu.
 
Edilul-şef a menţionat că, prin intermediul proiectului, se va oferi o masă caldă acestor copii cu risc de abandon şcolar, începând cu clasa pregătitoare până la ultima clasă a ciclului gimnazial. De fapt, pentru elevi acest proiect nu este o noutate, deoarece este al doilea an când se derulează în oraşul Techirghiol. „Anul trecut, în cadrul proiectului, 56 de elevi s-au bucurat de o masă caldă pe tot parcursul anului şcolar. Trebuie precizat faptul că masa caldă va fi servită în sala de mese a Complexului Sportiv «Sparta» din localitate, de luni până vineri, în intervalul orar 11.00 - 13.00“, a adăugat primarul oraşului Techirghiol.
 
Sesizările oamenilor au efect
 
În altă ordine de idei, reprezentanţii administraţiei locale din Techirghiol au luat măsuri în urma unor sesizări privind problemele pe care le întâmpină localnicii cu transportul în comun. „În urma a tot ceea ce au reclamat în ultimele zile, poliţiştii locali din Techirghiol au verificat transportatorii în vederea respectării staţiilor. În urma verificărilor, Poliţia Locală Techirghiol a aplicat mai multe sancţiuni. Astfel, cele două societăţi care prestează servicii de transport persoane, Timona şi Transevren, au fost amendate cu câte 1.000 de lei, pentru nerespectarea traseului stabilit conform HCL nr. 32/2016 cu staţiile de îmbarcare - debarcare. Totodată, mai mulţi şoferi ai acestor firme de transport au fost amendaţi cu 700 de lei pentru nerespectarea traseului, la care s-a adăugat o alta sancţiune, în cuantum de 500 de lei, pentru cei care au refuzat să se legitimeze“, a afirmat primarul urbei, Iulian Constantin Soceanu
 
Chiar dacă autoritatea locală speră ca, odată cu aplicarea sancţiunilor, să nu mai existe probleme, edilul-şef le cere oamenilor să semnaleze imediat dacă aspectele reclamate nu au fost remediate. Totodată, poliţiştii locali vor continua verificările astfel încât locuitorii şi turiştii să beneficieze de un transport civilizat.
 
Sursa foto: Facebook Primăria Techirghiol
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii