Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA, pregătită să înceapă lucrările la Corbu Gălbinaşu - „Este o investiţie de aproape 4.000.000 de euro"

ro

19 Dec, 2012 02:00 3372 Marime text
Corbu_Marian_Galbinasu.jpgPrimarul de la Corbu, Marian Gălbinaşu, susţine că a fost semnat contractul privind proiectul de reabilitare şi extindere a reţelei de apă şi montării sistemului de canalizare. Ca atare, atunci când timpul va permite, Gălbinaşu declară că RAJA va începe lucrările de amenajare a reţelei de apă şi canalizare. Potrivit şefului autorităţii locale, în cadrul proiectului vor fi construite şi două staţii - una de pompare şi o alta de repompare. Valoarea proiectului este de aproape 4.000.000 de euro. Marian Gălbinaşu a explicat că lucrările iniţiate de RAJA la Corbu se vor finaliza abia în anul 2014.

Licitaţie publică pentru Centrul de tineret

Şi-n privinţa Centrului de tineret, ce va fi amenajat în baza unui proiect de finanţare atras prin Zona Metropolitană, lucrurile au avansat. Gălbinaşu a precizat că a fost iniţiată procedura de licitaţie publică urmând ca anul viitor să înceapă construcţia centrului. Clădirea va fi ridicată în vecinătatea Căminului Cultural din zona Corbu I. Potrivit primarului, Centrul este prevăzut cu o sală de conferinţe, cu săli de tenis de masă şi cu spaţii pentru şah şi biliard. Beneficiari ai acestui centru vor fi cei 1.500 de tineri din comună.

Proiecte pentru 2013

corbu_lucrari_canalizare.jpgGălbinaşu îşi doreşte ca în 2013 să intre în licitaţie publică şi proiectul privind amenajarea unui centru de informare turistică, proiect finanţat cu fonduri europene.

Cu bani de la bugetul local, primarul are în plan anul viitor să asfalteze drumurile din comună deteriorate în urma montării reţelei de canalizare de către RAJA. De asemenea, Gălbinaşu îşi doreşte să construiască cu surse financiare proprii două puţuri în zona Corbu de Sus.

Cadouri pentru 770 de copii

Nu a fost an din 2004 până în prezent în care copiii din Corbu să nu primească cadouri. Săptămâna aceasta cei 770 de copii vor primi daruri de la Moş Crăciun în cadrul festivităţilor pregătite la şcoala dar şi în incinta Căminului Cultural.

Primarul susţine că pe data de 3 decembrie, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, 110 persoane nevoiaşe şi cu handicap au primit, de asemenea, cadouri de sărbători. În aceeaşi zi a fost inaugurat şi Centrul de fizioterapie adresat pentru început persoanelor cu dizabilităţi. Potrivit primarului, centrul va funcţiona din luna februarie a anului viitor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii