Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD are majoritate în CL Năvodari

ro

10 Jun, 2016 00:00 1835 Marime text


PSD a reuşit să-şi păstreze supremaţia în administraţia publică locală din Năvodari. Social-democraţii şi-au adjudecat mandatul de primar şi majoritatea în Consiliul Local Orăşenesc Năvodari.
 
Centralizarea voturilor valabil exprimate în circumscripţia electorală Năvodari a confirmat victoria netă a social-democraţilor. Florin Chelaru este oficial primarul oraşului în următorii patru ani, şi asta pentru că 52,19% dintre năvodărenii cu drept de vot care s-au prezentat duminică la urne au optat pentru candidatul PSD.
 
Supremaţia social-democrată se menţine şi în componenţa viitorului Consiliu Local Orăşenesc. PSD a obţinut 45,84% din totalul voturilor valabil exprimate, scor care îi asigură zece mandate de consilieri locali. Liberalii au atras de partea lor 25,55% dintre votanţi, ceea ce le va aduce cinci reprezentanţi în CL Năvodari. Viitorul legislativ local din Năvodari va avea în componenţă doi consilieri din partea PMP şi câte un consilier de la PRU şi ALDE.
 
Dacă pentru a-şi impune viceprimarul dorit, social-democraţii năvodăreni nu vor avea probleme, având jumătate plus unu din voturile necesare, în ceea ce priveşte aprobarea proiectelor de hotărâre care presupun două treimi din totalul voturilor aleşilor năvodăreni, ar putea apărea impedimente. Astfel, în perioada următoare, reprezentanţii PSD ar putea demara o serie de negocieri cu liderii celorlalte formaţiuni care au aleşi în CL Năvodari, astfel încât proiecte importante pentru comunitate să nu întâmpine dificultăţi în ceea ce priveşte continuarea, demararea sau implementarea lor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii