Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Arta grădinăritului la Marea Neagră“, la final Grădina Botanică din Techirghiol, construită pe bani europeni

ro

29 Mar, 2016 00:00 4919 Marime text


Administraţia locală a oraşului Techirghiol semna, în luna octombrie a anului 2014, contractul de lucrări pentru construcţia Grădinii Botanice din Techirghiol. Tot în toamna anului trecut, erau demarate şi lucrările pentru amenajarea viitorului spaţiu verde. Doi ani mai târziu, lucrările au ajuns la final şi o adevărată grădină a Raiului a prins contur în oraş, pe malul lacului.
 
Proiectul „Arta grădinăritului transfrontalier la Marea Neagră“ este realizat în colaborare cu Grădina Botanică din Balcic, având ca parteneri Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, Centrul Cultural „Palatul din Balcic“, Universitatea „Sofia“ şi Primăria Balcic. Finanţarea proiectului s-a realizat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013.

Grădina Botanică de la Techirghiol, amenajată pe aleea Lacului nr. 3, este construită după modelul celei de la Balcic  şi se întinde pe aproape trei hectare. Pe întreaga suprafaţă au fost sădite peste 100 de specii de plante. În plus, au mai fost amenajate un lac artificial, o cascadă, alei, pergole, chioşcuri şi foişoare.



Primăria Techirghiol a accesat, împreună cu partenerii bulgari, bani pentru proiectul european a cărui valoare se ridică la suma de 1.507.842,86 de euro. Potrivit reprezentanţilor autorităţii publice locale a oraşului Techirghiol, grădina botanică ce colorează malul lacului este cuprinsă într-un proiect mult mai amplu de valorificare a zonei.
 
Un alt proiect al administraţiei locale vizează asigurarea ordinii publice în oraş. În acest sens, autorităţile locale au decis implementarea unui sistem de monitorizare video la Techirghiol. 100.000 de lei este bugetul alocat în acest scop. Aceeaşi sumă este prevăzută şi pentru problema câinilor comunitari. Primăria va înfiinţa un serviciu de capturare a animalelor fără stăpân, care vor fi duse apoi într-un centru specializat, pentru a fi deparazitate şi îngrijite corespunzător. Aici, animalele vor putea fi vizitate şi chiar adoptate de iubitorii de animale, conform viceprimarului oraşului Techirghiol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii