Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte pentru dezvoltarea turismului, puse în practică la Topalu

ro

27 Apr, 2017 00:00 4073 Marime text
În această vară sunt deja programate două evenimente de amploare menite să atragă cât mai mulţi turişti. Unul dintre acestea este prima ediţie a „Capidava Rock Fest“, un festival de muzică rock ce se va desfăşura în perioada 21 - 23 iulie, la baza Cetăţii Capidava, pe malul drept al Dunării. Proiectul, al cărui principal scop îl reprezintă descoperirea tinerelor talente rock româneşti, urmăreşte şi promovarea zonei Cetăţii Capidava.
 
„Acest festival este realizat de Primăria Comunei Topalu în parteneriat cu o asociaţie nonprofit din Constanţa. Mai exact, Primăria pune la dispoziţie terenul pe care se va desfăşura festivalul şi serviciile de salubritate“, au precizat, pentru ZIUA de Constanţa, reprezentanţi ai autorităţilor locale.
 
Un alt eveniment organizat în această vară în comuna Topalu este Tabăra de Pictură, pregătită în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din România - Filiala Constanţa (UAPR). „Încercăm ca, pe lângă pictori consacraţi, să invităm la Tabăra de Pictură şi elevi de la Liceul de Artă, dar şi de la noi din comună, pentru a-i ajuta să creeze conexiuni între ei“, potrivit reprezentanţilor autorităţilor locale din Topalu.
 
Pe lângă aceste două evenimente, se urmăreşte dezvoltarea mai multor proiecte în domeniul turismului, unele dintre acestea în comun cu primăriile din zonă, în încercarea de a promova turistic toată zona riverană Dunării. Autorităţile locale din Topalu vizează şi finalizarea proiectului de canalizare din comună, precum şi cel pentru iluminat. În vederea realizării acestora, au fost depuse proiectele la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi se aşteaptă să fie aprobate.
 
Comuna Topalu este formată din două sate - Topalu - localitatea de reşedinţă - şi Capidava, localitate situată la şapte kilometri de Topalu. Cetatea Capidava reprezintă un punct de atracţie pentru mulţi turişti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DOINA 08 Apr, 2018 12:06 asteaptam nouati pentru anul 2018 avand in vedere ca anuntul era din anul 2017
  • DOINA 08 Apr, 2018 12:06 bravo continuati promovarea Capidavei si frumusetile naturii a Dunarii ! <3