Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de 1.432.472 lei Primăria Lumina vrea să-şi integreze şomerii pe piaţa muncii

ro

24 Apr, 2013 00:00 1965 Marime text
Primăria comunei Lumina va lansa vineri, de la ora 11.00, proiectul privind „Dezvoltarea Durabilă a Pieţei Muncii din Mediul Rural, prin Facilitarea Accesului la Ocupare”. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

„Îmi doresc să-i recalific pe tineri pentru ca ei să-şi poată găsi un loc de muncă şi să micşorez ponderea şomerilor din localitate”, a declarat, ieri, cu trei zile înainte de lansarea proiectului, primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru.
La ora actuală, potrivit bazei de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, comuna Lumina numără 167 de şomeri indemnizaţi. Anghelina Nazîru, responsabil proiect, susţine, însă, că şomerilor li se alătură alte zeci de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, care, de asemenea, vor fi invitate de autoritatea locală pentru a dobândi o calificare.
Prin acest proiect urmează să beneficieze de informare, consiliere, mediere şi formare profesională 250 de persoane din comuna Lumina, mai precis din localităţile Lumina, Oituz şi Sibioara (60 de şomeri şi 190 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă), a precizat Anghelina Nazîru. 

Cursuri de calificare gratuite

Cursurile de formare profesională furnizate gratuit pentru grupul ţintă al proiectului sunt: administrator reţea de calculatoare; comunicare în limba engleză – iniţiere; lucrător în comerţ; inspector sănătate şi securitate în muncă; operator introducere, validare şi prelucrare date, comunicare; îngrijitoare bătrâni la domiciliu; baby-sitter; competenţe antreprenoriale.
Valoarea eligibilă a proiectului fără TVA este de 1.432.472 lei.
Proiectul se va desfăşura pe o perioada de 18 luni. Pe durata implementării va fi realizat un web-site de promovare dar şi o bibliotecă virtuală, accesibilă în mod gratuit categoriilor sociale aparţinând grupului ţintă. Biblioteca va cuprinde minim 50 de cărţi, publicaţii, reviste de specialitate relevante în domeniile cursurilor de formare şi în demersul de iniţiere a unei afaceri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii