Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Program pentru modernizarea infrastructurii rutiere din oraşul Techirghiol

ro

23 Mar, 2017 00:00 3744 Marime text
Oraşul Techirghiol este o localitate importantă din judeţul Constanţa. Având în vedere aşezarea geografică - se află în vecinătatea lacului care îi poartă numele şi la scurtă distanţă de Marea Neagră -, oraşul Techirghiol este un punct de atracţie pentru românii şi străinii care aleg să-şi petreacă vacanţa pe litoralul românesc.
 
Luând în calcul aceste aspecte, autorităţile locale ale oraşului au făcut demersuri, în ultimii ani, pentru atragerea de fonduri necesare proiectelor de infrastructură, dar şi investiţiilor care au ca scop creşterea atractivităţii turistice în zonă.
 
Pentru acest an, administraţia locală de la Techirghiol are în vedere continuarea investiţiilor, amintind aici, printre altele, reabilitarea de străzi. Astfel, Primăria Techirghiol are în vedere intervenţii pentru pietruirea mai multor străzi, şi anume: Al. I. Cuza (tronson cuprins între strada Rovine şi strada Răscoalei din 1907), Fermei, Crişana, Dr. Istrate, Ecaterina Varga (parţial), Zefirului, Pericle Macri, prelungire Alexandru Puşkin, 9 Mai (parţial), prelungire Avram Iancu.
 
De altfel, se mai are în vedere programul care se referă la reabilitarea iluminatului public, prin înlocuire corpuri iluminat, pe străzile Pescăruşului, Veniamin Costache, Bekir Cobanzade, Dimitrie Bolintineanu, 9 Mai, Traian, Gheorghe Asachi, Ovidiu (parţial), Mihai Viteazu, Zefirului, Ţepeş Vodă, Tudor Vladimirescu, Elena Cuza.

De asemenea, se vor moderniza structura rutieră şi trotuarele existente pe străzile: Al. I. Cuza, Alexandru Vlahuţă, Ana Ipătescu, Bekir Cobanzade, Câmpinei, Gheorghe Şincai, Ion Creangă, aleea Lupeni, Maior Şonţu, Plantelor, Vasile Lupu, Dr. V. Climescu, Pictor l. Ţuculescu.

Pentru viitor, administraţia locală de la Techirghiol mai are în plan extinderea sediului Primăriei Techirghiol, reabilitarea Teatrului de Vară „Jean Constantin“ din localitate, reabilitări de reţele de iluminat public ornamental, spaţii verzi şi mobilier urban la ansamblurile de blocuri de pe strada Vasile Alecsandri.

Nu în ultimul rând, sunt prevăzute lucrări de extindere a reţelei electrice pe străzile Ulmului, Arţarului, Stejarului şi Alunului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii