Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proaspăt revenit în sediul din Mangalia PNŢCD nu exclude organizarea mitingurilor împotriva lui Tusac

ro

12 Mar, 2012 00:12 1451 Marime text

sediu_PNTCD.jpgŢărăniştii din Mangalia şi-au recuperat ieri sediul de partid pe care îl deţineau printr-un contract de închiriere încă din 1990. După mai bine de doi ani de procese, PNŢCD a susţinut în sediul din sudul litoralului prima conferinţă de presă.

Acest lucru a fost posibil după nenumărate lupte în instanţă, dar şi în stradă. Amintim că, în urma unei decizii unilaterale de acum trei ani a Primăriei municipiului Mangalia, sediul care până atunci aparţinuse PNŢCD a fost ocupat de prelaţii mangalioţi.

Reintrarea în posesia sediului de partid reprezintă o victorie pentru ţărănişti. Liderul PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi, îl consideră vinovat de ceea ce el a numit în repetate rânduri un abuz pe primarul Mangaliei, Claudiu Tusac. „Vinovatul principal e primarul comunist, tovarăşul Claudiu Tusac, care nu a înţeles că nu trebuie să afecteze climatul democratic", a declarat Chesoi.

Ulterior, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNŢCD Constanţa a afirmat că, în cazul în care actualul edil-şef al Mangaliei, social-democratul Claudiu Tusac, va candida pentru un nou mandat de primar, „PNŢCD îi va face o opoziţie puternică". „Mai mult, nu este exclus nici să organizăm mitinguri împotriva lui Tusac", avertizează Chesoi.

În replică, primarul Tusac a afirmat că nu îl interesează subiectul. „Nu mă interesează acest subiect, am alte probleme. Nu a fost niciun abuz din partea noastră (n.r. a Primăriei Mangalia). PNŢCD a câştigat doar pentru că unul dintre viceprimari, nu mai ştiu care, a renunţat la proces", a declarat edilul-şef al municipiului Mangalia.

Reamintim că PNŢCD a câştigat în instanţă încă de la finalul anului trecut, definitiv şi irevocabil, dreptul de a-şi derula din nou activitatea în sediul organizaţiei locale din Mangalia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii