Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Valentin Saghiu dă startul operaţiunii „schimbarea la faţă“ în Murfatlar. Începe asfaltarea a 26 de străzi

ro

21 Mar, 2016 00:00 3028 Marime text

 
Murfătlărenii se pregătesc pentru un amplu program de asfaltare, demarat de Primăria Murfatlar la iniţiativa edilului-şef, Valentin Saghiu. După ce satul Siminoc, arondat localităţii, a intrat deja în pregătirile pentru asfaltare, a venit vremea ca străzile din oraş să fie pregătite pentru schimbarea la faţă.
 
În perioada următoare, autoritatea publică locală va efectua lucrări de reabilitare şi modernizare a 26 de străzi din oraşul Murfatlar. Cele 26 de drumuri urbane mai „şifonate“ vor fi cuprinse în acest proiect şi „vor ieşi“ complet reabilitate. Străzile pe care se va interveni sunt: Nicolae Iorga, Portului, Pescăruşului, Minerului, Ciocârliei, Ion Creangă, Speranţei, Bradului, Caişilor, Vişinului, Matei Corvin, Vasile Pârvan, Intrarea Fântâniţei, Şerpelea, Plopilor, Frasinului, Măceşului, Nicolae Labiş, Mihail Sadoveanu, Marin Preda, Avram Iancu, Matei Basarab şi Amurgului. De asemenea, se va interveni şi pe aleile Deversorului, Nufărului şi Macului.
 
Pentru ca lucrările să se desfăşoare în bune condiţii, primarul Valentin Saghiu le transmite locuitorilor din Murfatlar să vină în sprijinul administraţiei publice: „Vă rugăm să aveţi amabilitatea de a colabora cu executanţii acestor lucrări. De asemenea, în cazul în care, până în acest moment, nu sunteţi racordaţi la reţeaua de canalizare, vă rugăm să efectuaţi toate demersurile necesare, întrucât după finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a străzii pe care locuiţi nu se vor mai putea executa intervenţii care să afecteze carosabilul (asfaltul) străzii.“

Proiectul iniţiat de Primăria Murfatlar are o valoare totală de peste 15 milioane de lei cu TVA. Nu mai puţin de nouă firme s-au arătat interesate de acest contract. Este vorba despre: Telor Invest, Strabag SRL, Alex Building, Daf Trans SRL, Oyl Company Holding AG SRL,  Asfalt Dobrogea SRL în asociere cu Geomarco Construct, Autoprima Serv, Ga& Ma Logistic SRL şi Eraos SA, toate având oferte cuprinse între 10 şi 12 milioane de lei fără TVA.

Lucrări de asfaltare şi la Siminoc

Şi la Siminoc sunt asfaltate străzile interioare. În acest caz, vorbim despre 13 străzi. Lucrările se vor efectua pe o lungime totală de 4.520,61 m, conform cerinţelor şi listelor de cantităţi din caietele de sarcini şi proiectul tehnic. Valoarea estimată totală a contractului este de 9.424.900,18 lei fără TVA. Firma care se va ocupa de reabilitarea străzilor din Siminoc este SC Eraos SA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii