Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăriile Bărăganu şi Cerchezu „scapă“ de gunoi

ro

20 Oct, 2015 00:00 1219 Marime text


În scurt timp, două primării din judeţ - Cerchezu şi Bărăganu - vor răsufla uşurate în ceea ce priveşte serviciul de salubrizare. Asta pentru că, luna viitoare, vor concesiona o parte a serviciului de salubrizare a comunelor.
 
Mai „grăbită“ pare a fi Primăria Bărăganu. În data de 3 noiembrie a acestui an, ofertele agenţilor economici interesaţi de contract vor fi deschise. Atunci se va afla firma câştigătoare a contractului estimat la 825.057,2 lei fără TVA. Agentul economic câştigător se va ocupa în următoarele 96 de luni de la data atribuirii contractului de colectarea şi transportul deşeurilor provenite din activităţi comerciale din industrie şi instituţii.
 
În urma unei licitaţii deschise, ai cărei protagonişti îi vom afla pe 5 noiembrie, când vor fi deschise ofertele, administraţia locală din Cerchezu va delega gestiunea prin concesiune a unei părţi a serviciului de salubrizare a comunei. Concret, Primăria Cerchezu vrea „să scape“ de: „colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor municipale şi al deşeurilor similare provenind din activităţi comerciale din industrie şi instituţii, inclusiv fracţii colectate separat, fără a aduce atingere fluxului de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii şi acumulatori“.
 
Astfel, firma care va fi desemnată câştigătoare va colecta şi va transporta deşeurile de la persoane fizice, asociaţii de proprietari şi instituţii publice în următoarele 48 de luni de la atribuirea contractului estimat la 298.987,2 lei fără TVA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii