Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petrecere cu valenţe multiculturale Primăria Techirghiol a pregătit o mulţime de surprize pentru Zilele Oraşului

ro

19 Aug, 2015 00:00 3884 Marime text
Timp de două zile, locuitorii din Techirghiol vor avea parte de cea mai aşteptată sărbătoare din acest an: zilele oraşului. Voie bună, concerte, concursuri, spectacol gastronomic, întâlniri cu persoane importante, dansuri, muzică şi artificii. Toate acestea sunt ingredientele principale care stau la baza celei mai mari petreceri din an, organizate de administraţia publică locală condusă de primarul Adrian Stan. Pe 22 şi 23 august, Zilele Oraşului Techirghiol vor face din micul orăşel balnear centrul distracţiei de weekend.

Şedinţă festivă


Izvorâtă din armonia multiculturalităţii, această frumoasă sărbătoare va cuprinde diverse manifestări artistice şi sportive. Astfel, sâmbătă, de la ora 18.00, după deschiderea oficială a sărbătorii, când pe scenă vor urca invitaţii speciali ai evenimentului, alături de aleşii locali, în parcul de la Monumentul Eroilor se va desfăşura o amplă expoziţie cu vânzare de artă culinară. Gospodinele comunităţii tătare, aromâne şi turce vor pregăti bucate care mai de care mai ispititoare. De la ora 18.30, este programată tradiţionala defilare a ansamblurilor artistice Techir şi Can-Su, dar şi a ansamblului de dansuri tradiţionale aromâne Veria, alături de care se vor afla Fanfara Palatului Copiilor, ansamblul de balet Angy Dance Studio şi ansamblurile de dans sportiv Dance Art şi El Dance. Nu vor lipsi nici cei de la Clubul Nautic Român, sportivii de la Sparta Techirghiol şi de la Sparta Rotterdam, prichindeii de la grădiniţele din Techirghiol, dar şi de la Liceul „Emil Racoviţă“. De la ora 19.00, scena va reveni tradiţiilor, fiind programate un spectacol folcloric românesc, precum şi unul al minorităţilor.
 
Manifestările vor începe cu o şedinţă festivă a Consiliului Local Techirghiol, care se va desfăşura la Casa de Cultură „Constantin Tănase“. „În cadrul acestei acţiuni, vor fi prezentate delegaţiile oficiale străine şi, ca în fiecare an, atunci când e sărbătoarea oraşului, încercăm, printr-un gest firesc, să ne arătăm preţuirea pentru bătrânii oraşului nostru, pentru acele familii care au ştiut să descopere şi să păstreze frumos secretul căsniciei de aur, prin acordarea de diplome şi premii speciale“, a precizat edilul-şef al oraşului Techirghiol, Adrian Stan.

Comunitatea turco-tătară, implicată în eveniment

Duminică, pe faleza din Techirghiol vor avea loc tradiţionalele lupte în nămol şi concursul de înot. De la 10.00, Clubul Nautic Român organizează concursul de yachting Regata Zilelor Oraşului. „Cine prinde raţa… o câştigă“ se numeşte concursul care îi va amuza şi îi va antrena pe cei prezenţi, iar de la ora 11.00, se va disputa ediţia a cincea a Turneului de Fotbal pentru Copii, grupa 2005, „Cupa Sparta Techirghiol“. De la ora 13.00, pe stadionul din localitate, în colaborare cu UDTTMR şi UDTR, vor avea loc tradiţionalele lupte tătăreşti - Kureş.
 
Ediţia din acest an vine şi cu o serie de premiere. Astfel, duminică, de la ora 18.00, va avea loc prima ediţie a Festivalului Qatalma, în parcul de la Monumentul Eroilor, unde, în parteneriat cu UDTTMR Techirghiol, cei prezenţi se vor putea delecta cu preparate tătăreşti, în cadrul unei expoziţii cu vânzare. De la ora 20.00, începe spectacolul festiv „La mulţi ani, Techirghiol!“, iar scena va fi asaltată de artişti de muzică populară, dance, etno, pop rock, dar şi de comedianţi. Şi, cum de la un eveniment de asemenea anvergură nu poate lipsi focul de artificii, de la ora 23.30, de pe faleza oraşului se va putea vedea spectacolul scânteilor pe cer.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii