Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria şi Consiliul Local Techirghiol dau tinerilor loturi de teren, cu proiect inclus, pentru locuinţe

ro

28 Apr, 2016 00:00 5417 Marime text
Oraşul Techirghiol traversează un amplu proces de modernizare. Şi pentru că oraşul balnear este un loc tot mai căutat de tineri, Primăria şi Consiliul Local Techirghiol au decis ca anul acesta să atribuie loturi de teren de câte aproximativ 400 de metri pătraţi pentru tineri în lotul A105.
 
„În luna aprilie, am avut o hotărâre de Consiliu Local în care am aprobat atribuirea a peste 150 de loturi pentru tineri din parcela A105. Terenurile au fost atribuite în baza Legii 15/2003. Este vorba despre loturi de teren a câte 400 de metri. Mai mult chiar, împreună cu membrii Consiliului Local, am decis să facem toate demersurile necesare pentru regenerarea acestei zone, astfel că celor interesaţi le punem la dispoziţie două proiecte-tip pentru locuinţe. În paralel, facem demersurile necesare pentru utilităţi, adică încercăm să le asigurăm şi branşarea la reţelele de apă, gaze, canalizare electricitate şi aşa mai departe“, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar, Iulian Soceanu.
 
Iar aceasta nu este singura iniţiativă a şefului administraţiei publice locale de a îmbunătăţi condiţiile de trai din Techirghiol. În cadrul primei şedinţe ordinare de Consiliu Local din acest an, când s-a aprobat bugetul, aleşii locali au votat şi bugetul pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru aducţiunea de gaze naturale în oraş, alocându-se suma de 100.000 de lei.

În afara iniţiativei de a acorda loturi de casă pentru tineri, Primăria Techirghiol va începe şi lucrările pentru ridicarea mai multor blocuri de locuinţe modulare. 56 de astfel de locuinţe vor fi ridicate în zona Obor, pentru cei care provin din familii defavorizate. De asemenea, pentru familiile care sunt evacuate din casele care au fost retrocedate, Primăria Techirghiol va reabilita mai multe locuinţe.
 
Nu mai puţin important, Primăria Techirghiol a demarat deja o amplă campanie pentru sterilizarea câinilor comunitari. „Avem o campanie de sterilizare a câinilor comunitari, campanie care se derulează în parteneriat cu o fundaţie olandeză, HondenBrokkenMakers, şi cu Doggy Land România. Acţiunea are un impact pozitiv. Aş putea spune chiar peste aşteptări. Foarte mulţi cetăţeni merg să îşi sterilizeze gratuit câinii. De asemenea, pentru rezolvarea problemelor urgente avem şi un contract cu o firmă autorizată, care prestează servicii autorizate de capturare a câinilor comunitari“, a explicat viceprimarul Iulian Soceanu.
 
Foarte importante pentru comunitate sunt şi proiectele privind reabilitarea tramei stradale şi a iluminatului public, însă despre acestea veţi putea afla mai multe detalii într-o ediţie specială a cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii