Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria repară ce nu are priză la public! Staţiile de bike-sharing - alternativă fâsâită la transportul în comun

ro

11 May, 2017 00:00 3022 Marime text
Municipalitatea a anunţat achiziţia directă pentru cumpărarea şi montarea pieselor de schimb necesare celor două staţii ale sistemului de bike-sharing care au fost vandalizate, din staţiunea Mamaia. Potrivit portalului destinat achiziţiilor publice, un singur ofertant s-a arătat interesat de această achiziţie. Este vorba despre CS Vision SRL din Braşov. Achiziţia este în curs de atribuire.

În vara anului trecut, Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat regulamentul de utilizare a sistemului de bike-sharing din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, la propunerea primarului Constanţei, Decebal Făgădău. Sistemul nu a înregistrat un succes răsunător, cu toate că scopul său principal este utilizarea bicicletei ca o alternativă ecologică la alte mijloace de transport poluante, precum şi diversificarea modului de petrecere a timpului liber.

În regulamentul aprobat de consilieri, se stipulează faptul că transportul bicicletelor reprezintă un adaos şi o completare flexibilă a transportului în comun şi, totodată, o alternativă la acesta. Sistemul de bike-sharing este, de asemenea, un produs turistic menit să ofere turiştilor o diversificare a modului de petrecere a timpului liber.
 
Utilizatorii pot folosi echipamentul în următoarele condiţii: trebuie să fie înregistraţi în sistem; intervalul orar de utilizare este 7.00 - 24.00, valabil de luni până duminică, ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, la ora 22.00; perioada de funcţionare a sistemului va fi întreruptă în lunile de iarnă, cel puţin în perioada 1 decembrie - 1 martie, sau atunci când condiţiile meteo nu sunt favorabile; bicicleta poate fi utilizată, în mod gratuit, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice; echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service; utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă.
 
De asemenea, bicicletele nu se pot utiliza/închiria: de către persoanele sub 14 ani; pentru transportul de pasageri; pentru a participa la curse cu biciclete; pentru a fi subînchiriate de terţi; în situaţii de vânt puternic sau furtuni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii