Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța pune condiții investitorilor imobiliari (document)

ro

26 Dec, 2015 00:00 2313 Marime text
Nu mai puțin de trei proiecte de hotărâre sunt supuse atenției cetățenilor pe site-ul Primăriei Constanța. Unul vizează organizarea și funcționarea traseelor sezoniere în municipiul Constanța, altul se referă la criteriile de încadrare a imobilelor situate în municipiu în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite, iar ultimul stabilește condițiile de asigurare a locurilor de parcare în vederea autorizării pe raza localității.
 
Aceasta din urmă a apărut ca urmare a unui referat întocmit de reprezentanții Direcției urbanism -Biroul Strategii urbane și remmis Primăriei Constanța la începutul acestei luni. În documentul respectiv se menționează, printre altele, faptul că în ona peninsulară a municipiului ”autorizarea locurilor de parcare pentru construcțiile noi în această zonă a devenit o problemă”.

De asemenea, nici stațiunea Mamaia nu este uitată. Aici au demarat două proiecte pentru construirea de parcări supraetajate cu o capacitate totală de 700 de locuri fiecare. Însă, se atrage atenția și asupra yonei Sat Vacanță și Luna Parc unde, spun specialiștii în urbanism din Primărie, ”amenajarea parcărilor pe spațiile publice este total în defavoarea caracterului zonei”.

Nu în ultimul rând, municipalitatea are de gând să demareze procedurile și pentru realizarea unei parcări subterane publice în zona Sălii Sporturilor care ar urma să aibă o capacitate de aproximativ 400 - 700 de locuri de parcare.

Și totuși, funcționarii de la Urbanism atrag atenția că există legislație care, se pare că, a fost uitată atunci când s-au autorizat diverse unități de cazare sau alimentație publică.
În consecință, Direcția urbanism a Primăriei Constanța a venit cu propunerea unor criterii clare privind asigurarea unui număr minim de locuri de parcare de către structurile de primire și dotarea acestora inclusiv cu coșuri de gunoi.

În proiectul de hotărâre ce urmează a fi supus votului consilierilor municipali se menționează, printre altele că, ”autorizarea construcțiilor noi, cu regim de înălțime mai mre decât D+P+2E, cu funcțiunea de locuire colectivă, se face doar cu asigurarea locurilor de parcare în mod exclusiv în limita de proprietate”.

De asemenea, printr-o excepție, ”autorizarea construcțiilor de locuințe colective în stațiunea Mamaia, pe loturile cu acces doar din promenada pietonală, nu se supune prezentei hotărâri”.
 
Menționăm că, în referatul aflat în atenția municipalității sunt stabilite și numărul locurilor de parcare pe care unitățile hoteliere, hotelurile cu apartamente și motelurile, în funcție de numărul de stele trebuie să asigure un minimum de locuri de parcare pentru potențialii turiști cazați în aceste structuri.
Detalii mai multe puteți afla studiind ocumentele atașate acestui material.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • chivu andrei 27 Dec, 2015 15:20 are in vedere, dar este oarba defapt