Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa premiază performanţa la sfârşit de an 245.000 lei de la bugetul local pentru sportul constănţean

ro

18 Dec, 2015 00:00 1330 Marime text
Pe ordinea de zi se numără trei proiecte legate de domeniul sportului, toate iniţiate de viceprimarul Decebal Făgădău, privind alocarea unor sume din bugetul local pentru a premia sportivii constănţeni, cât şi pe antrenorii acestora. 

Spre exemplu, este propus un proiect de hotărâre privind alocarea a  51.500 de lei, din bugetul local, pentru premierea sportivilor constănţeni şi a antrenorilor principali constănţeni, din cadrul Clubului Sportiv "Farul" Constanţa. Aceştia ar putea fi premiaţi pentru  performanţele deosebite obţinute la competiţia internaţională "Campionatul European de Tenis de Masă"  pentru  seniori, desfăşurat în Rusia. 

Jucătoarea Elizabeta Samara, care a obţinut locul întâi la tenis de masa simplu, locul doi la tenis de masa de echipă şi acelaşi loc la tenis de masa dublu, ar urma să primească 20.250 lei. Antrenorul acesteia, Viorel Filimon ar putea primi aceeaşi sumă. 5.500 de lei vor primi sportiva Cristina Hirici, care a obţinut locul doi la tenis de masa de echipă şi antrenoarea acesteia, Elena Sebe.

În aceeaşi şedinţă, consilierii vor vota dacă vor fi răspătiţi şi elevii de la Liceul cu program sportiv "Nicolae Rotaru", din  Constanţa, care au obţinut, în acest an, performanţe deosebite la competiţiile internaţionale oficiale.  4.450 de lei ar urma să primească Cristian Pletea, care a obţinut locul întâi la tenis de masa, în Campionatul European de Cadeţi de la Bratislava. Aceeaşi sumă va primi  şi antrenorul acestuia, Stelian Haşoti.  Alina Zaharia, care a obţinut locul întâi la tenis de masă, pe echipe, pentru fete şi antrenoarea acesteia, Elena Sebe, vor primi câte 2.750 de lei. Printre cei care vor mai fi premiaţi în bani se numără: Cosmin Lulciuc, Ionel Raţă (antrenor), Cristina Pintilie, Sebastian Raicea, Ion Giuglea (antrenor), Liviu Costache, Florin Ghiorghe, Valentin Dobrin (antrenor), Carmen Manu şi Selma Cadâr. În total, pentru sportivii şi antrenorii acestora vor fi acordaţi  36.370 de lei, bani de la bugetul local.

De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de vineri, a consilierilor locali constănţeni, se află şi un proiect de hotărâre privind premierea sportivilor şi antrenorilor lor, din cadrul Clubului Sportiv "Farul" Constanţa,  care au obţinut performanţe deosebite la competiţia internaţională "Campionatul European de Gimnastică Aerobică" pentru seniori şi juniori, desfăşurat în  Portugalia. Corina Constantin, Lavinia Panaete, Dacian Barna, Lucian Săvulescu, Bianca Gorgovan, Andreea Drenea, Maria Fumea (antrenor), Ştefan Huştea, Andrada Zaman, Daciana Enache, Cristina Spînu (antrenor), Lorena Jinga, Cristina Dulgheroiu (antrenor).

În total, acestora le va fi acordată, de la bugetul local, suma de 157.200 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii