Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri pentru asfaltare Un pas până ce noul sediu al şcolii din Poarta Albă îşi va deschide porţile pentru elevi

ro

25 Nov, 2015 00:00 2340 Marime text


Un proiect extrem de important al Primăriei Poarta Albă este, în aceste zile, finalizarea cu succes a investiţiei demarate la şcoala generală din comună. Un proiect de amploare, în care Primăria a investit mai mult decât bani şi efort. A investit suflet. Elevii vor învăţa, în cel mai scurt timp, într-o clădire mare, impunătoare, demnă de o comună cu adevărat europeană. Şcoala din Poarta Albă va deveni un real competitor pentru şcolile din municipiul reşedinţă de judeţ, unde, în cele mai multe cazuri, nu s-au mai făcut investiţii capitale de peste un sfert de veac.
 
„Urmează ca, în cel mai scurt timp, să facem recepţia lucrărilor de la şcoală. Este un proiect de care suntem foarte mândri, un proiect mare şi impunător, de care sperăm să se bucure multe generaţii de acum înainte“, a declarat primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti.
 
Investiţiile în infrastructura şcolară la Poarta Albă nu se opresc însă aici. „Suntem aproape la final cu studiul de fezabilitate pentru un proiect prin care vrem să reabilităm Colegiul Agricol Poarta Albă. Dat fiind şi că, vreme de un an, elevii de la Şcoala Generală Poarta Albă au studiat acolo, se impun unele lucrări. Vrem să depunem până la sfârşitul acestei luni un proiect pentru obţinerea finanţării. Este nevoie de 500.000 de euro pentru ceea ce vrem să facem. Proiectul presupune reabilitarea exterioară a clădirii, izolaţie termică, înlocuirea tâmplăriei şi a tuturor reţelelor termice, sanitare şi electrice şi, apoi, o mică reabilitare interioară. Acoperişul a fost schimbat destul de recent, astfel că acolo nu vom face decât mici intervenţii, dacă va fi nevoie“, a explicat gospodarul-şef Vasile Delicoti.
 
Nu în ultimul rând, fiind o localitate unde tot mai mulţi oameni aleg să se mute şi să îşi ridice o casă, Primăria are şi proiecte de asfaltare. „Avem în lucru un studiu de fezabilitate pentru asfaltare, unde trebuie să facem unele modificări în conformitate cu cerinţele actuale ale manualului de finanţare pentru noile axe din 2016“, a conchis Vasile Delicoti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii