Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri intense pentru sezonul estival la Techirghiol

ro

30 Mar, 2017 00:00 3507 Marime text
În vederea sezonului estival, care se apropie cu paşi repezi, localităţile aflate pe litoralul românesc sau în apropierea acestuia realizează, în această perioadă, pregătiri pentru întâmpinarea turiştilor care vin în vacanţă, vara, la mare. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Techirghiol, unde autorităţile locale au în derulare o campanie de salubrizare şi igienizare a oraşului, sub sloganul „Împreună pentru un oraş mai curat“.
 
Acţiunea reprezintă un apel pe care autorităţile locale de la Techirghiol îl transmit instituţiilor publice, agenţilor economici şi cetăţenilor, astfel încât aceştia să acţioneze eficient pentru un oraş curat.
 
În cadrul campaniei, care va dura până pe 14 aprilie, se execută lucrări de măturat stradal, toaletare de arbori, tuns gard viu, curăţare a spaţiilor verzi, reparare a mobilierului urban. De asemenea, sunt înlocuite corpurile de iluminat cu probleme, se remediază defecţiunile la reţeaua de iluminat stradal, se vopsesc bordurile şi arborii de aliniament.
 
„Am început campania de curăţenie înainte de sărbătorile pascale. Am făcut un grafic pe zile, pe ce străzi se va interveni. Cetăţenii care au materiale din resturi vegetale, în urma tăierii pomilor, în ziua respectivă sunt anunţaţi de Poliţia Locală să scoată la poartă aceste resturi, iar Primăria Techirghiol vine şi le ridică“, a declarat primarul Iulian Soceanu.
 
În ceea ce priveşte deşeurile rezultate din activităţile de demolare, renovare, reparaţii, reabilitări spaţii locative, acestea vor fi ridicate de Serviciul Public de Salubrizare Techirghiol, contra cost. Cei care nu respectă normele de mediu şi produc depozite necontrolate de deşeuri de acest fel riscă amenzi. În cazul persoanelor fizice, acestea sunt cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei, în timp ce persoanele juridice pot primi sancţiuni cuprinse între 25.000 şi 50.000 de lei.
 
Săptămâna trecută, consilierii locali de la Techirghiol au adoptat bugetul local, iar autorităţile vor face demersuri pentru a creşte gradul de atractivitate al oraşului în următoarea perioadă. „Bugetul local a fost votat cu majoritate de voturi. Avem mai multe obiective, iar prioritatea contractelor de achiziţie şi a alocărilor va fi preponderent pe zona turistică a oraşului. Ne vom concentra pentru pregătirea sezonului estival“, a conchis Iulian Soceanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii