Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Bola vrea închiderea podului Agigea abia în primăvară Premierul Ponta - „Nu ne putem asuma riscul să se prăbuşească”

ro

26 Sep, 2013 00:00 2138 Marime text
Podul de la Agigea a fost, în cadrul şedinţei de guvern de ieri, subiectul unei discuţii între premierul Victor Ponta şi ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova. „V-am rugat să ne informaţi rapid cum e cu podul de la Agigea. Sunt o mulţime de lucrări în ţara asta pe care nu le-a mai reparat nimeni de la Ceauşescu încoace şi le vine sorocul sau le-a venit demult”, a declarat primul ministru în cadrul şedinţei.
Ieri, reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa, Eugen Bola, a anunţat că mâine, la sediul Prefecturii Constanţa, va avea loc o nouă şedinţă cu factorii decidenţi, context în care se va discuta din nou despre posibila închidere a obiectivului care face legătura între municipiul Constanţa şi localităţile din sudul judeţului.
 
O nouă expertiză
 
„Vreau să mă asigur că este nevoie de acest lucru (n.r. de închidere), că durează cât mai puţin şi în cursul şedinţei o să vreau să-mi daţi detalii. Nici nu ne putem asuma riscul să se prăbuşească. Vreau, zilele acestea, să verificaţi încă o dată şi cu experţi independenţi situaţia reală şi să luăm măsurile necesare”, a precizat, ieri, premierul Victor Ponta, în şedinţa de Guvern, pe marginea închiderii podului de la Agigea, închidere care, cel puţin până ieri dimineaţă, părea iminentă.
Ulterior şedinţei de guvern, primul ministru a anunţat că în zilele care urmează va fi efectuată „o nouă expertiză, independentă, urmare a suspiciunilor locale la adresa CNADNR”. „Cu podul de la Agigea, ideea e următoarea: conform unui raport făcut de CNADNR, 40% din structura podului este afectată şi poate să cadă în price moment. Noi nu putem să ne asumăm responsabilitatea, să spune «Bun, să se meargă mai departe pe pod», Doamne fereşte, se întâmplă ceva!”, susţine premierul.
 
„Tragem nădejde că decizia va fi favorabilă judeţului Constanţa”
 
Ieri, prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, a anunţat că mâine, de la ora 11.30, la Prefectura va avea loc o nouă şedinţă pe tema posibilei închideri a podului. La eveniment vor participa reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, primari şi transportatori, a menţionat prefectul. „Dorim ca podul să rămână funcţional până la primăvară, până când va fi gata celălalt pod. Ultima decizie aparţine însă specialiştilor, în primul rând, celor de la IPTANA (n.r. proiectantul podului). Noi tragem însă nădejde că decizia va fi una favorabilă judeţului Constanţa, că se va circula pe pod măcar pe un fir şi se vor urgenta lucrările la celălalt pod”, a precizat Eugen Bola.
În opinia reprezentantului guvernului în teritoriu la Constanţa, cea mai bună soluţie ar fi ca podul să se închidă în primăvara anului viitor pentru ca lucrările de reabilitare să fie finalizate până la debutul noului sezon estival.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii