Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Locală Techirghiol, permanent la dispoziţia localnicilor (galerie foto)

ro

15 Jan, 2018 00:00 5228 Marime text
Anul 2017 a fost unul în care administraţia publică locală din Techirghiol s-a concentrat pe proiecte finanţate din fonduri europene şi guvernamentale. Acest fapt a avut confirmare chiar spre sfârşitul anului 2017.
 
Concret, Primăria Techirghiol a semnat două proiecte extrem de importante pentru dezvoltarea urbei. „Primul dintre ele se referă la modernizarea a 11 străzi, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Contractul de finanţare, în valoare de peste 3,7 milioane de lei, a fost semnat anul trecut. Având în vedere că avem deja documentaţia tehnică cu toate avizele necesare obţinute, în foarte scurt timp va fi demarată procedura de achiziţie a lucrărilor de modernizare pentru străzile: Alecu Russo, Aprodu Purice, Colonel Mărculescu, Enăchiţă Văcărescu, Eremia Movilă, Gheorghe Lazăr, Libertăţii, Ovidiu, Războieni, Spătarului şi 9 Mai“, a precizat primarul Iulian Constantin Soceanu. 

Totodată, edilul-şef a afirmat că cel de-al doilea proiect vizează construirea a 48 de locuinţe sociale pe strada Al. I. Cuza, în zona fostelor IAS-uri. „Contractul de finanţare a fost deja semnat, la fel şi contractul de atribuire a lucrărilor, iar valoarea proiectului este de aproximativ cinci milioane de lei. Acest proiect este finanţat de Ministerul Dezvoltării. La finalizarea lucrărilor, în noile locuinţe se vor muta chiriaşii care au fost evacuaţi“, a adăugat şeful administraţiei publice locale din oraşul Techirghiol.

Reacţie rapidă la sesizările cetăţenilor 

Pentru a veni în sprijinul localnicilor şi nu numai, Primăria Techirghiol a anunţat, recent, că Serviciul Poliţia Locală este permanent la dispoziţia lor. „Apelând numărul de telefon 0736.635.794, la care va răspunde în permanenţă un poliţist local, oricine poate sesiza şi cere sprijinul în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, aplanarea stărilor conflictuale, rezolvarea cazurilor sociale, a problemelor care ţin de ordinea şi liniştea publică“, a explicat primarul Iulian Constantin Soceanu.
 
Desigur, se pot face sesizări privind distrugerea bunurilor ce aparţin comunităţii locale (bănci, locuri de joacă, coşuri de gunoi, spaţii verzi, clădiri), precum şi cu privire la depozitarea necontrolată a deşeurilor pe domeniul public şi privat al oraşului. De asemenea, Poliţia Locală Techirghiol răspunde şi sesizărilor referitoare la staţionarea şi parcarea autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone pe domeniul public al oraşului.
 
Nu în ultimul rând, primarul Iulian Constantin Soceanu a subliniat că Poliţia Locală îşi exercită atribuţiile în domeniul disciplinei în construcţii şi afişajului stradal - efectuarea controalelor pentru identificarea lucrărilor de construcţii executate fără autorizaţie de construire - sau privind activităţi comerciale - verificarea legalităţii activităţii desfăşurate de operatori economici, persoane fizice şi juridice.
 
O dovadă în sensul eficienţei acestui serviciu de interes public a venit de curând. Astfel, în urma mai multor sesizări primite de la locuitorii blocurilor de pe strada Mihai Eminescu, Poliţia Locală a eliberat parcarea de utilajele staţionate acolo. „Acestea au fost mutate în parcarea din zona Sălii de Sport. S-a confirmat încă o dată că Poliţia Locală este la dispoziţia cetăţeanului pentru a rezolva problemele cu care se confruntă, în măsura în care legea o permite“, a conchis primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
Sursa foto: www.facebook.com/primaria.techirghiol.5?ref=br_rs
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii