Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Locală Constanţa vrea să capete consistenţă. După aprobarea bugetului, vor fi angajări

ro

18 Feb, 2017 00:00 13236 Marime text
Direcţia Poliţia Locală Constanţa este organizată şi funcţionează în baza Hotărârii Consiliului Local Municipal Constanţa nr. 58/10.02.2011 şi a atribuţiilor prevăzute de Legea nr.155/2010, republicată, a poliţiei locale, şi a HG nr.1332/2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale, ca structură funcţională cu caracter permanent, fiind o direcţie specializată, fără personalitate juridică, subordonată Primarului municipiului Constanţa.
 
Comisia locală de ordine publică a municipiului Constanţa, condusă de primarul Decebal Făgădău, s-a întrunit ieri într-o şedinţă de analiză în vederea îmbunătăţirii strategiei locale de ordine şi linişte publică.
 
Comisia locală de ordine publică este un organism consultativ care emite avize cu caracter consultativ referitoare la organizarea şi funcţionarea poliţiei locale, potrivit competenţelor şi domeniilor de aplicare stipulate în Legea nr. 155/2010 a poliţiei locale, republicata, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi în HG 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale.
 
În cadrul discuţiilor, s-a abordat necesitatea angajării de poliţişti locali care să susţină pe viitor acţiunile privind ordinea şi liniştea publică, precum şi paza bunurilor; circulaţia pe drumurile publice; disciplina în construcţii şi afişajul stradal; protecţia mediului; activitatea comercială; evidenţa persoanelor, dar şi alte domenii stabilite prin lege.
 
Astfel, după aprobarea bugetului, vor fi scoase la concurs cel mai probabil în jur de 100 de posturi. „Concursul va avea loc anul acesta, dar numai după aprobarea bugetului vom şti cu exactitate numărul de persoane pe care îl vom putea angaja“, ne-a declarat Dan Baltag, reprezentantul Direcţiei Poliţiei Locale.
 
În prezent, la nivelul compartimentului de ordine publică activează şapte persoane, iar pe linie de circulaţie, 42 de poliţişti.
 
În exercitarea atribuţiilor, Politia Locală cooperează cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, Brigada Mobilă de Jandarmi Constanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, SC Polaris M Holding SRL, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa, cu celelalte autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale şi colaborează cu organizaţii neguvernamentale, precum şi cu persoane fizice şi juridice, în condiţiile legii. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Văleanu Aurelia 31 Aug, 2017 16:11 Buna ziua Da mi-a plăcut articolul.