Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petrecere câmpenească de 1 Mai, la Cumpăna, cu dansuri, muzică, mici, bere şi multă voie bună (galerie foto)

ro

02 May, 2017 00:00 4887 Marime text
Cu mic, cu mare, locutorii comunei Cumpăna au petrecut, ieri, de 1 Mai, cu dansuri, voie bună, mici şi bere, în cadrul unei serbări câmpeneşti organizate an de an de autoritatea publică locală, în frunte cu primarul Mariana Gâju.
 
Consiliul Local Cumpăna a invitat locutorii comunei la o serbare câmpenească, chiar de 1 Mai, în ziua de celebrare a muncii, o sărbătoare europeană recunoscută de majoritatea popoarelor. Aşadar, ieri, începând cu ora 11.00, pe malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră, artiştii comunei i-au încântat pe cei prezenţi cu muzică, dansuri şi voie bună. Startul distracţiei a fost dat chiar de primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, care a ţinut să mulţumească copiilor ce au pregătit şi prezentat un frumos program artistic.
 
„1 Mai înseamnă grătare sfârâind, înseamnă fripturi şi voie bună. Ansamblurile de muzică şi dansuri ne încântă de fiecare dată, la orice sărbătoare. Mulţumesc bunului Dumnezeu că vremea a fost caldă şi copiii ne-au putut prezenta costumele lor frumoase. Este sărbătoarea muncii, sărbătoarea pe care o marchează toate localităţile României. Noi o petrecem cu mult suflet şi multă dăruire, dar şi cu mult talent pus în scenă de copiii noştri, coordonaţi de profesori. Este cea mai frumoasă zi din an, deoarece copiii dansează acasă, pentru locuitorii comunei“, a transmis tuturor primarul Mariana Gâju.
 
Pe scena amplasată în aer liber au urcat membrii ansamblurilor folclorice „Muguraşii Cumpenei“, „Româncuţa“, „Boboceii Cumpenei“, ansamblul de dansuri turceşti „Kardelen“, soliştii vocali Ştefania Luzinschi, Elena Iordan, Cătălin Câmpanu. Atmosfera a fost întreţinută şi de elevele Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu“ şi ale şcolii de dans sportiv „Laura Dance Studio“. Nu în ultimul rând, invitaţii au fost răsfăţaţi cu muzică populară şi de petrecere de către soliştii Iulian Tănase, Lucian Costea, Marian Bordea, Niţu Jan, Mihai Dumitru, Stelică Militaru, Amza Gabriel sau Fany Drăgan. Sărbătoarea a continuat alături de renumiţii interpreţi de muzică populară din Dobrogea Ion Amititeloaie, Elena Plătică şi Costel Atanasof. Muzica de petrecere, grătarele cu mititei şi voia bună s-au menţinut pe durata întregii zile, până târziu în noapte, sărbătoarea culminând cu un spectaculos foc de tabără.
 
„De 17 ani, Primăria şi Consiliul Local Cumpăna păstrează tradiţia de a celebra împreună ziua de 1 Mai. Împreună am pregătit această sărbătoare dedicată muncii. Pe scenă au fost prezenţi copii instruiţi de profesorii noştri: cei de la dansurile populare, moderne, sportive, de la balet. Sunt 120 de elevi ai Liceului «Nicolae Dumitrescu» care pregătesc, an de an, această sărbătoare.
 
Să nu uităm şi de profesorii de dansuri turceşti! Ansamblul «Kardelen», coordonat de Firdes Musledin, este prezent mereu alături de noi. Iată, astfel, tradiţia merge mai departe. De asemenea, pe scenă au urcat artiştii consacraţi ai comunei. Ei ne încântă cu muzica lor. Darul cel mai frumos a fost această zi frumoasă şi însorită. Este o încântare pentru mine să văd că locuitorii comunei au prins curaj şi nu pleacă prin alte localităţi, ci rămân acasă. La serbare au participat agenţi economici, care au preparat mici, au vândut sucuri, vată de zahăr, îngheţată. Am amenajat şi locuri de joacă pentru copii“, a declarat, ieri, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.
 
De altfel, cei care au evoluat pe scenă au fost serviţi de reprezentanţii Primăriei Cumpăna cu pulpe de pui pe grătar, câte o felie de cozonac şi suc. Serbarea câmpenească a culminat, seara târziu, cu un spectaculos foc de tabără.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii