Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 50 de proiecte pe ordinea de zi a CL Năvodari (document)

ro

26 Jul, 2011 02:04 1825 Marime text
sedinta_Nicolae_Matei_007.jpgAleşii locali se întrunesc joi, de la ora 17.00, în şedinţa ordinară din această lună pentru a dezbate pe marginea mai multor proiecte de interes public

Unul dintre proiectele importante care va fi supus votului în şedinţă este cel referitor la propunerea de transfer fără plată a unei aeronave, proprietate a statului, scoasă din funcţiune şi dezafectată de dotările specific militare, care va trece din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în cea a Consiliului Local Năvodari, pentru expunerea statică permanentă a acesteia.

Şedinţa din această lună este una cu greutate pentru consilieri, pe ordinea de zi a şedinţei fiind nu mai puţin de 52 de proiecte. Consilierii vor trebui să-şi dea acordul pentru aprobarea Planului de Ordine şi Siguranţă Publică al Poliţiei Locale a Oraşului Năvodari, dar şi pentru înfiinţarea societăţii comerciale pe acţiuni SC Tabăra Năvodari SA.

Aşa cum obişnuieşte la fiecare şedinţă, în semn de respect pentru cei mai talentaţi copii ai oraşului pe care îl conduce, primarul Nicolae Matei a propus acordarea unor sume de bani pentru cei care au obţinut diferite premii la concursuri. Suma de 1.000 lei va fi acordată elevei Andreea-Bianca Panainte pentru participarea la Grand Prix Balcani - Festival Internaţional de Şah „M. Sadoveanu", ediţia a XXVI-a, Iaşi, în perioada 19 - 25 august 2011. De asemenea, vor fi premiaţi şi sportivii Ionuţ Băluţă şi Petrică Stoian, precum şi antrenorul Abladin Ferodin, pentru rezultatele remarcabile obţinute în campionatele naţionale de box. Consiliul Local îşi va da acordul şi pentru aprobarea manifestărilor cultural-artistice ce se vor organiza cu ocazia zilelor Oraşului Năvodari, în perioada 29 - 31 iulie 2011 şi pentru suportarea cheltuielilor necesare organizării şi desfăşurării Proiectului „Navo-Pontica", ediţia I, Năvodari 2011. Şi parteneriatul între Primăria Oraşului Năvodari şi diferiţi agenţi economici, pe perioada sezonului estival, în vederea desfăşurării unor activităţi comerciale sau de promovare va fi supus votului de către aleşii locali.

Plan pentru amenajarea unor piste de biciclişti

În viitorul apropiat, în Năvodari se vor realiza şi mai multe piste de biciclişti în zona D 10 a oraşului. În acest sens, consilierii vor supune votului proiectul privind asigurarea contribuţiei proprii necesare implementării Proiectului de realizare a pistelor pentru biciclişti. La propunerea primarului Nicolae Matei, din bugetul oraşului vor fi alocaţi 500.000 de lei pentru asigurarea de către oraşul Năvodari a serviciilor de cazare şi masă pentru un număr de maxim 700 de copii în Tabăra Năvodari.

Unul dintre proiectele importante pentru înfrumuseţarea oraşului vizează transfer fără plată a unei aeronavei, proprietate a statului, scoasă din funcţiune şi dezafectată de dotările specific militare, din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Consiliului Local Năvodari, în vederea expunerii statice permanente. De altfel, aeronava a fost predată autorităţilor locale năvodărene, potrivit unei hotărâri publicate la începutul lunii martie în Monitorul Oficial al României. Astfel, potrivit anexei, în administrarea Consiliului Local Năvodari şi al celui din Mihail Kogălniceanu va intra un avion MIG 23 MF, dezafectat de dotările specific militare, care va fi adus de la Unitatea Militară 01969 Câmpia Turzii. În privinţa locului unde va fi amplasat MIG-ul de către administraţia năvodăreană, primarul Nicolae Matei ne spunea, în urmă cu ceva vreme, că în calcul sunt luate două variante: fie va fi amplasat la intersecţia străzii Horia Agarici cu bulevardul Năvodari, pe drumul către Lumina, ori pe cealaltă parte, pe drumul către Constanţa, aproape de Hanul Piraţilor.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii