Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Pentru obstrucţionarea organizării referendumului la Cernavodă" Prefectul Palaz vrea să-l amendeze pe Nicuşor Constantinescu. Vezi ce spune preşedintele CJC

ro

05 Apr, 2012 00:00 1634 Marime text
palazreferendum-ClaudiuPalaz2.jpgInstanţa constănţeană îi permite prefectului Claudiu Palaz să le aplice amenzi preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, dar şi primarului oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, pentru că nu şi-au desemnat reprezentanţi în Comisia de organizare a referendumului de demitere a primarului din Cernavodă

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a anunţat ieri că Tribunalul Constanţa a admis marţi cererea sa de aplicare de amenzi pentru obstrucţionarea organizării referendumului la Cernavodă. Concret, este vorba de pronunţarea instanţei în dosarul 487/118/2012, prin care prefectul a solicitat aplicarea de amenzi preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, precum şi primarului oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, în cuantum de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, fiecăruia, pentru neexecutarea deciziei civile 1522/CA/30.11.2011, pronunţată de Curtea de Apel Constanţa în dosarul 2951/118/2010.

Legat de acest aspect, reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa a declarat: „Tribunalul ne-a dat câştig de cauză şi îi obligă pe cei doi să plătească amenda până la executarea efectivă a deciziei, adică până la desemnarea reprezentanţilor care să facă parte din Comisia de organizare a referendumului privind demiterea primarului oraşului Cernavodă. Deşi mă aştept în continuare ca cei doi să nu se conformeze, ca de obicei, deciziei instanţei de judecată, întrucât se tem de rezultatul consultării cetăţenilor din Cernavodă, vom urmări dacă sentinţa va fi aplicată şi vom acţiona în consecinţă".

Povestea referendumului de demitere a edilului-şef al oraşului Cernavodă începe însă în urmă cu doi ani. La momentul respectiv, în urma analizării unei solicitări aparţinând unui grup de cetăţeni din Cernavodă, prefectul Claudiu Palaz a demarat procedurile de organizare a unui referendum local, referendum al cărui obiect este demiterea primarului Mariana Mircea. Dat fiind faptul că, potrivit declaraţiilor lui Palaz, atât Primăria Cernavodă, cât şi instituţia condusă de Nicuşor Constantinescu s-au sustras obligaţiei de a desemna câte un reprezentant care să facă parte din comisia de organizare a referendumului, Palaz i-a acţionat în instanţă pentru a-i determina să respecte legea.

„Nu sunt şeful procurorilor"

În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, ne-a declarat: „Eu nu sunt şeful procurorilor şi al judecătorilor, ca Iorga C.P.! Nu îi chem la Prefectură, să bat cu pumnul în masă, să anchetez primarii PSD, nici pe poliţişti nu îi chem, nici despre deciziile judecătorilor nu mă antepronunţ până nu sunt şi irevocabile!"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii