Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru alegerile parlamentare Două amenzi de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru Primăria Constanţa

ro

22 Jun, 2015 00:00 1397 Marime text

Filiala sud-est a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) a aplicat nu mai puţin de 19 amenzi, în valoare de 19.200 de lei, şi 31 de avertismente, în cadrul unor controale desfăşurate în luna mai la o serie de primării din regiunea sud-est, inclusiv judeţul Constanţa.
 
Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, sancţiunile au fost date pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Amenzi în cuantum de 1.000 de lei au primit şi primăriile comunelor Vulturu şi Tuzla din judeţul Constanţa. 1.200 de lei amendă a primit şi Primăria Pantelimon, iar Primăria Municipiului Constanţa a primit chiar două amenzi, a câte 1.000 de lei fiecare. Au fost emise însă şi avertismente. Primăria comunei Ostrov a primit unul, iar Primăria oraşului Ovidiu a primit două avertismente.
 
Potrivit reprezentanţilor AEP, acţiunile de instruire, îndrumare şi control electoral au ca principale obiective: verificarea modului de întocmire, păstrare şi actualizare a listelor electorale; verificarea autorizării de către primar, prin dispoziţie, a persoanelor care efectuează operaţiuni în listele electorale permanente şi în Registrul electoral; verificarea modului de păstrare şi recuperare a materialelor de logistică electorală; verificarea respectării criteriilor privind delimitarea secţiilor de votare, conform prevederilor legislaţiei electorale; îndrumare privind utilizarea Registrului electoral; verificarea efectuării operaţiunilor specifice în Registrul electoral; monitorizarea modului de efectuare a înregistrărilor ori a radierilor în Registrul electoral, conform prevederilor legale în vigoare, precum şi urmărirea modului de respectare a instrucţiunilor şi hotărârilor AEP.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii