Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peninsula intră şi ea în era „smart city“ Parcarea pe Tomis şi Mircea cel Bătrân din Constanţa poate fi plătită atât prin SMS, cât şi cu cardul

ro

06 Nov, 2017 00:00 6112 Marime text
Societatea Primăriei, Confort Urban, a introdus un nou sistem de plată, prin SMS, pentru parcarea automobilelor în Constanţa şi în staţiunea Mamaia.
 
Mesajul se trimite la numărul 7420 şi trebuie să conţină un cod, în funcţie de numărul de ore de staţionare şi numărul de înmatriculare al maşinii. Deocamdată, sistemul de plată se aplică în două zone din Constanţa - bulevardul Tomis şi strada Mircea cel Bătrân -, dar se doreşte extinderea lui.
 
Începând cu această lună, constănţenii conducători auto au mai multe opţiuni de plată a parcării cu cardul. Astfel, pe lângă opţiunile deja existente de plată pentru şapte zile şi 30 de zile, şoferii pot plăti parcarea cu cardul pentru 1 oră, 3 trei şi 8 ore. Următoarea zonă din municipiu care va avea un sistem integrat de parcare inteligentă va fi zona peninsulară.

Cum se plăteşte parcarea cu cardul? 

Plata parcării se realizează direct din aplicaţia TPARK sau accesând portalul TPARK, folosind orice card bancar. Cele cinci opţiuni de plată disponibile pentru Constanţa sunt: 1h: 2,44 de lei; 3h: 7,04 lei; 8h: 16,24 de lei; 7 zile: 90 de lei şi 30 de zile: 225 de lei. Valorile exprimate conţin TVA. Acestor sume li se aplică comisionul operatorului. Amenzile contravenţionale pentru cei care nu achită parcarea pe bulevardul Tomis şi pe strada Mircea cel Bătrân sunt cuprinse între 400 şi 800 de lei (pentru persoanele fizice), respectiv de la 500 la 1.000 de lei (pentru persoanele juridice). 

Cum poţi achita contravaloarea parcării cu cardul bancar 

Potrivit municipalităţii, plata parcării cu cardul bancar se realizează în trei paşi: introducerea numărului de înmatriculare, selectarea oraşului şi a duratei parcării; completarea datelor de facturare; introducerea datelor cardului. După realizarea tranzacţiei, şoferii primesc prin e-mail confirmarea plăţii şi factura aferentă acesteia. Orarul parcărilor publice cu plată din municipiul Constanţa este de luni până duminică, în intervalul orar 00.00 - 24.00.
 
Prin aplicaţia TPARK, disponibilă pentru Android şi IOS, şoferii pot beneficia şi de alte servicii precum plata vignetei, plata taxei de pod Feteşti - Cernavodă, a rovinietei sau a amenzilor de parcare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii