Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe măsură ce îi avansează în funcţii Preşedintele Consiliului Judeţean îşi upgradează periodic echipa de consilieri personali

ro

08 Sep, 2017 00:00 5022 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, îşi reînnoieşte permanent echipa de consilieri personali. De la începutul mandatului, Ţuţuianu a renunţat la doi consilieri, Paraschiva Mocănaşu şi Carmen Stoica, şi i-a cooptat pe Spiru Pitu şi, cel mai recent, pe preşedintele Organizaţiei Judeţene a TSD Constanţa, Panait Nicolae Roşu.
 
Roşu a preluat în luna iunie a acestui an şi ştafeta de preşedinte al TSD Constanţa de la viceprimarul Constanţei, Costin Răsăuţeanu. Pentru a obţine această funcţie politică, Roşu, în vârstă de 28 de ani, a fost susţinut chiar de şeful CJC.
 
Social-democratul, catalogat de colegii de partid „un tânăr de viitor sau de succes“, se pare că este de profesie economist şi, până de curând, s-a ocupat în cadrul unei societăţi comerciale de organizarea unor evenimente. Roşu este cel de-al treilea sfătuitor al preşedintelui Consiliului Judeţean, vacant în acest moment fiind doar postul de director de cabinet, după ce Mirela Matichescu a câştigat fără contracandidat concursul pentru funcţia de administrator public al judeţului Constanţa.
Nicolae Roşu a declarat pentru cotidianul nostru, că ocupă acest post începând cu data de 28 august a.c. şi se va ocupa de probleme de tineret, ONG-uri şi societate civilă.

O fostă colaboratoare de la Neptun-Olimp SA a lui Ţuţuianu a devenit şi ea, anul trecut, consilier personal. Este vorba despre Ramona Zena Petcu. Până la data de 25 octombrie 2016, Ramona Zena Rusu Petcu a fost administrator la SC Neptun-Olimp SA, în timp ce Marius Horia Ţuţuianu a ocupat până în vara acestui an atât funcţia de director al societăţii, cât şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al firmei.

Totodată, Ramona Zena Petcu apare pe o reţea profesională ca şef birou comercial la Euxin SA, societate unde Ţuţuianu a fost, de asemenea, director general. Aceeaşi doamnă a fost şi analist financiar la SIF Transilvania SA, în care preşedintele Consiliului Judeţean deţine acţiuni. Zena Petcu este, în acelaşi timp, membru CECCAR, a absolvit şi cursuri de auditor intern, dar şi de management în turism. 
 
Un alt consilier personal al preşedintelui CJ - pe probleme financiar-economice şi de audit - vine de la Camera de Conturi Constanţa. Spiru Pitu a fost auditor public extern în cadrul instituţiei.
 
Citeşte şi:
 
Ţuţuianu preferă compania femeilor. Cine sunt consilierii personali ai preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii