Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe 19 mai este sărbătoare câmpenească la Albeşti Vin Clejanii, Mihai de la 3 Sud Est, Ion Băiescu şi mulţi alţii

ro

17 May, 2013 00:00 3476 Marime text
Se anunţă trei zile de sărbătoare la Albeşti şi aceasta pentru că în perioada 18 - 19 mai, dar şi pe 21 mai se va desfăşura o nouă ediţie a sărbătorii Fiii Satului.

Activităţile încep sâmbătă, 18 mai, cu serbarea şcolii. Potrivit primarului comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan, elevii sunt gata să pună în scenă un program artistic de la care nu vor lipsi dansurile populare şi piesele de teatru.
Dacă şcolii i-a fost rezervată special ziua de 18 mai, Primăria şi Consiliul Local din comună fac ultimele pregătiri pentru cei peste 3.000 de participanţi care se estimează că vor fi prezenţi la serbarea câmpenească ce va avea loc, duminică, 19 mai, de la orele 12.00, pe Valea Albeştiului.
Până târziu în noapte vor fi organizate spectacole. Ziua de 19 mai începe, însă, cu lupte tătăreşti.
În acest an vor concerta Viorica şi Ioniţă de la Clejani împreună cu Taraful din Clejani, Mihai de la Formaţia 3 Sud Est, Ion Băiescu, seniorii şi juniorii Ansamblului „Plai de dor" din Albeşti, fiind, susţine primarul Gheorghe Moldovan, pregătite multe alte surprize. 
Pe Valea Albeştiului va fi amenajat un parc de distracţii cu trambuline gonflabile, mai multe jocuri roata norocului, dar şi terase cu mici, friptură, bere, vin, sucuri şi vată de zahăr. De la evenimentul din 19 mai nu vor lipsi nici standurile cu suveniruri.
Sărbătoarea se va bucura de prezenţa partenerilor bulgari, Primăria stabilind cu aceştia relaţii în baza unui schimb cultural. Potrivit primarului comunei Albeşti, la serbarea câmpenească va fi prezent şi primarul unei localităţi aparţinând de General Toshevo.
„Tuturor celor ce le este drag de noi sunt aşteptaţi la serbările din aceste zile”, a afirmat primarul Gheorghe Moldovan. Acesta a precizat că sărbătoarea Fiii Satului se va încheia marţi, 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, fiind cu acestă ocazie prăznuit hramul bisericii din Albeşti. Ca în fiecare an, după slujba religioasă, comunitatea va fi invitată la agapa frăţească dată în cinstea zilei Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.
Şeful autorităţii locale a precizat că banii pentru organizarea evenimentului Fiii Satului provin de la bugetul local, dar şi din sponsorizări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii