Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Paradisul copiilor“ de la Corbu Un loc de joacă nou, amenajat pentru micuţii din satul constănţean

ro

16 Apr, 2014 00:00 3340 Marime text
Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară din Corbu (APDC Corbu), în parteneriat cu Primăria Corbu şi Fundaţia World Vision, lansează astăzi, de ora 11.00, spaţiul de joacă „Paradisul copiilor”, un loc amenajat special pentru copiii preşcolari şi pentru elevii din ciclul primar din comuna Corbu. Locul de joacă este situat la Centrul Comunitar de pe strada Principală nr. 304.

„Iniţiativa de a crea un asemenea loc de joacă a pornit de la faptul că, în comuna Corbu, nu există locuri special amenajate pentru copii, în special un spaţiu de joacă în care să se poată organiza petreceri tematice şi să se poată desfăşura activităţi distractive, serbări şi alte surprize pentru cei mici, într-un climat de siguranţă şi sub supraveghere strictă“ susţin iniţiatorii proiectului.
„Nevoia publicului ţintă constituit din eleviii de şcoală gimnazială, liceeni şi tineri a fost satisfăcută prin inaugurarea, în septembrie 2013, de către Primărie, a unui centru cultural pentru tineret, însă cei mici au rămas fără un loc modern în care să se poată juca şi să îşi poată dezvolta abilităţi creative.

Din acest motiv, APDC Corbu a renovat Centrul Comunitar şi a creat «Paradisul copiilor», un loc în care părinţii îşi pot aduce pruncii să se joace în siguranţă, supravegheaţi de voluntarii asociaţiei, în timp ce ei îşi rezolvă problemele“, spun iniţiatorii proiectului de construire a locului de joacă. Cu toate acestea, „serviciile oferite la «Paradisul Copiilor» vor fi contra cost. O dată pe săptămână, copiii provenind din familii cu venituri reduse vor putea şi ei să se distreze gratuit. Programul şi tarifele nu s-au stabilit deocamdată, dar vor fi accesibile, fiindcă ne dorim ca toţi copiii să poată veni la Centru“, a declarat Maria Bară, voluntar APDC Corbu implicat în achiziţia jucăriilor şi în dotarea corespunzătoare a centrului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii