Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ovidiu. Evenimente pentru comemorarea poetului Publius Ovidius Naso

ro

20 Mar, 2017 18:19 2003 Marime text

Cu ocazia zilei de naștere a celui care a fost marele poet Publius Ovidius Naso, Primăria Ovidiu a deschids seria de evenimente organizate în acest an. 

În același timp cu infrățirea orașului Ovidiu cu localitatea Sulmona (locul nașterii poetului Ovidius), care a avut loc pe 6 martie, autoritățile locale de la Ovidiu au primit dreptul, alături de primăriile din Roma și Constanț0a, să folosească însemnul oficial al bimilenarei Ovidius,  ca semn unitar de marcare a evenimentelor comune din 2017-2018. 

Prima acțiune a fost realizată în parteneriat cu Academia de Fotbal Gheorghe Hagi”, la meciul dintre FC Viitorul și Steaua București, unde copiii care au însoțit echipele pe teren au purtat logo-ul oficial.

De altfel, astăzi au avut loc seminarii și dezbateri la Liceul Tehnologic Ion Podaru’’ și Școala Gimnazială Nr.2, din Ovidiu, prilej pentru elevi de a prezenta drumul exilului, recitând și dezbătând viața și operele poetului. 
În acest context, George Scupra, primarul orașului Ovidiu, a prezentat legătura dintre orașul Ovidiu și viața poetului Ovidius. Orașul Ovidiu este singurul din Europa  care poartă numele poetului, iar legendele spun că, în acestui spatiu, Ovidius a fost exilat, scriind o parte din operele sale, de aici derivând și denumirea Insulei Ovidiu.
 
În vederea comemorării celor 2000 ani de ani de la moartea poetului, Primăria Ovidiu a afișat însemnul oficial  pe principalele clădiri administrative (sediul primăriei, Centrul Cultural Elena Roizen’’, Club Sportiv Ovidiu), dar și la intrările din oraș, pentru a marca, concomitent cu primăria din Sulmona, acest eveniment cultural de însemnătate internațională.
 
Seria de acțiuni dedicate Bimilenarei Ovidius va continua pe tot parcursul acestui an, urmând ca, în vară, să aibă loc, la Ovidiu, prima ediție a Festivalului Ovidius”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii