Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oraşul Ovidiu va avea, oficial, deschidere către Lacul Siutghiol. Proiectul european de construire a debarcaderului, la start

ro

05 Mar, 2015 00:00 1952 Marime text
Patrimoniul oraşului Ovidiu se va îmbogăţi în câteva luni cu un debarcader. Ieri, primarul oraşului Ovidiu a fost amfitrionul evenimentului de lansare a proiectului „Construire debarcader în oraşul Ovidiu“. În urmă cu exact o lună, autoritatea publică locală anunţa că a fost semnat contractul de finanţare nr. 439/04.02.2015 încheiat între Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Primăria oraşului Ovidiu, prin Programul Operaţional pentru pescuit 2007 - 2013. Potrivit edilului-şef George Scupra, valoarea totală a proiectului este de 1.782.065,95 de lei, însumând bani de la bugetul de stat, din Fondul European pentru Pescuit, dar şi 729.440,95 de lei, contribuţia Primăriei Ovidiu. „Dacă, în urmă cu exact o lună, semnam proiectul de finanţare, acum îl lansăm oficial, iar peste câteva zile, vom demara procedura de licitaţie pe portalul achiziţiilor publice. Proiectul are ca termen de finalizare data de 30 septembrie 2015, cu posibilitatea de prelungire cel mult până la sfârşitul anului“, a afirmat primarul oraşului Ovidiu.

Proiectul constă în construirea şi amenajarea pe malul Lacului Siutghiol, pe o suprafaţă de 1.616 mp, a două pontoane plutitoare pentru ancorare, a unui punct de servire a mesei şi a unor căi de acces pietonal şi auto.

„Încă din anul 2012, le-am promis locuitorilor că voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru ca oraşul Ovidiu să aibă ieşire la Siutghiol, pentru că ştiu că sunt mulţi oameni care au ambarcaţiuni, dar care nu puteau intra pe luciul de apă pentru că nu aveau infrastructura pusă la punct. Astfel, am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a facilita accesul către lac“, a declarat George Scupra. „Se mai impune o întrebare? «Are balta peşte?» Are, dar, până anul acesta, drept de exploatare asupra florei şi a faunei din Lacul Siutghiol îl avea o societate - Marin SRL -, printr-un certificat emis de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (n.r. ANPA). Anul acesta, a expirat acest document, iar noi am dat o hotărâre de consiliu local, prin care am dat aviz negativ solicitării de a prelungi dreptul de exploatare, iar ANPA trebuie să ţină cont de avizul nostru. Astfel, deoarece, de la sfârşitul anului, oraşul Ovidiu va avea debarcader şi ieşire spre Lacul Siutghiol, sperăm ca Primăria şi Consiliul Local să deţină şi dreptul de exploatare a florei şi a faunei din lac, adică dreptul de a pescui. Primăria şi Consiliul Local Ovidiu deţin 493,75 de hectare din luciul de apă şi din suprafaţa de teren de pe fundul lacului“, a explicat primarul George Scupra.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii