Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O fi singurul caz? Primăria Cobadin a ţinut ascuns contractul cu RAJDP

ro

18 Apr, 2012 01:10 3729 Marime text
Cobadin_asfaltare.jpgPrimăria Cobadin a tergiversat publicarea contractului încheiat în octombrie anul trecut cu RAJDP, document ce prevede lucrări de pietruire şi de asfaltare

Deşi sunt bani mulţi la mijloc, pentru că asfaltarea drumurilor reprezintă un obiectiv costisitor, Primăria Cobadin nu s-a grăbit să facă public anunţul privind atribuirea contractului referitor la amenajarea şi întreţinerea străzilor din comună. Contractul a fost câştigat de Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri în data de 7 octombrie 2011. Cu toate acestea, autoritatea locală condusă de primarul PSD Cristian Telehoi a făcut public anunţul privind atribuirea lucrării abia în data de 13 aprilie a.c., la mai bine de cinci luni distanţă de la data contractării lucrării. Întrebaţi de ce a durat atât de mult timp până la publicarea anunţului de atribuire, reprezentanţii autorităţii locale răspund că de vină este lipsa de... experienţă. „De certificatul pentru SEAP se ocupa o altă colegă, am preluat eu atribuţiunile şi dat fiind că a trebuit să lucrez pentru prima dată pe SEAP am amânat puţin publicarea anunţului de atribuire", a precizat Veronica Sfinteş, inspector în cadrul Primăriei Cobadin. Potrivit articolului 98 din Hotărârea nr. 925 din 19 iulie 2006, anunţul ar fi trebuit să fie dat spre publicare în cel mult 48 de zile de la data atribuirii contractului. Şi, deşi legea spune una, în practică s-a întâmplat alta. Au trecut de mult cele 48 de zile legale, în fapt s-a scurs aproape jumătate de an de la data atribuirii, fără a fi cunoscut vreun moment faptul că Primăria Cobadin a atribuit contractul privind asfaltările RAJDP-ului, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Constanţa.

Lucrarea RAJDP-ului, finanţată de Consiliul Judeţean şi de Primărie

De pe urma contractului încheiat anul trecut cu Primăria Cobadin, RAJDP va încasa 10.095.278 de lei (o sută de miliarde de lei vechi!). Cu cele zece milioane de lei vor fi asfaltaţi şapte kilometri de străzi şi vor fi pietruiţi alţi zece kilometri de drum de pământ din comună. Şi în acest caz, CJC-ul finanţează cu bani publici instituţia pe care o are de ani buni în subordine. Potrivit primarului Cristian Telehoi, jumătate din banii alocaţi provin de la bugetul local al comunei, iar cealaltă jumătate este suportată din fondurile Consiliului Judeţean Constanţa. Lucrările de asfaltare şi de pietruire au început la sfârşitul anului trecut şi sunt prevăzute a se finaliza în octombrie 2013. Dar acest contract de milioane de lei nu va rezolva problema străzilor din localitate. Şeful autorităţii locale a mărturisit că, la nivelul comunei, din cei 128 de kilometri de stradă, 35 de kilometri sunt încă străzi de pământ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii