Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nume de cod” 2097 Celebra gabară cu care se va traversa canalul la podul Agigea intră la modificare

ro

15 Oct, 2013 00:00 3723 Marime text
Administraţia Canalelor Navigabile (ACN) anunţa, la începutul acestei luni, că pentru traversarea autocamioanelor peste Canalul Dunăre Marea Neagră, în zona podului de la Agigea, va fi adusă, de la Navrom Galaţi, o navă de mari dimensiuni, denumită gabară.
Când anume va ajunge gabara la Constanţa rămâne încă o necunoscută, dar am aflat că nava va intra, în câteva zile, într-un program de amenajare.
 
Gabara cu numărul de bordaj 2097, care va asigura traversarea autocamioanelor peste Canalul Dunăre Marea Neagră, în zona podului de la Agigea, va intra, înainte de a ajunge la Constanţa, într-un program de amenajare. Potrivit explicaţiilor lui Panaite Iordache, directorul Departamentului Exploatare Flotă din cadrul Navrom Galaţi, „gabara va intra într-un program de amenajare a punţii în vederea operaţiunii de încărcare - descărcare la uscat a mijloacelor auto”. Este vorba, susţine Panaite Iordache, despre un plan înclinat consolidat, în sensul în care diferenţa dintre puntea de ambarcare şi cheiul de acces, diferenţă de 70 - 80 de centimetri, trebuie acoperită. Gabara ar putea intra în acest program chiar pe data de 17 octombrie, iar procesul în sine nu va dura decât câteva zile.

În ce priveşte însă o dată la care gabara s-ar putea afla la Constanţa, directorul Departamentului Exploatare Flotă din cadrul Navrom Galaţi a mărturisit că nu poate estima. Panaite Iordache a precizat totuşi că tranzitarea navei pe Canalul Dunăre Marea Neagră, de la Galaţi la Constanţa nu va dura mai mult de 24 de ore.
Nu mai puţin important, Iordache a declarat că la acest moment nu se cunoaşte dacă Autoritatea Navală Română va mai efectua o inspecţie tehnică a gabarei, din moment ce „aceasta nu-şi modifică calităţile nautice”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii