Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul subprefect a fost membru ALDE, apoi PSD Dumitru Jeacă va coordona serviciile deconcentrate (galerie foto)

ro

23 Jun, 2017 00:00 6761 Marime text
Dumitru Jeacă a fost învestit în funcţia publică de subprefect al judeţului Constanţa, în prezenţa secretarului de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliţie Mihai Dan Chirică, cel care a dat citire ordinului de numire a prefectului judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, şi a şefilor serviciilor publice deconcentrate.
 
Decizia de numire a lui Jeacă a fost adoptată în şedinţa de Guvern din data de 9 iunie. Dan Jeacă a fost şef al Loteriei Constanţa, ultimul său loc de muncă fiind la Primăria Medgidia - şef în cadrul Compartimentului Juridic.
 
Jeacă a fost, la începutul anului, propunerea ALDE pentru funcţia de subprefect, apoi, a povestit chiar el, când au început tensiunile în formaţiunea politică, a demisionat şi s-a înscris în PSD. La propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu, Biroul Politic Judeţean l-a susţinut pentru ocuparea acestui post de subprefect, care se reînnoieşte la fiecare şase luni, pe parcursul mandatului.
Prezent la învestire, Ţuţuianu l-a recomandat pe Jeacă drept un profesionist.
 
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, completată în iunie 2016, Dumitru Jeacă deţine un teren agricol de 2,5 ha în judeţul Constanţa, dobândit în anul 2008, prin moştenire. În anul fiscal anterior, acesta declara că a câştigat 35.308 lei din salariul de la punctul de lucru judeţean Constanţa, având funcţia de manager de zonă. Conform propriei declaraţii, Dumitru Jeacă nu are interese.

Potrivit CV-ului din 2014, Dumitru Jeacă a fost manager de zonă Constanţa în cadrul Companiei Naţionale Loteria Română SA. În trecut, 2011 - 2014, a fost director regional la societatea Total Post Constanţa, iar în perioada 2005 - 2009 a fost director regional vânzări B2B la Delta Distribution SA. În perioada 1999 - 2005, Jeacă a lucrat ca ofiţer operativ la UM 0764 Constanţa. 
 
La capitolul studii, Jeacă a trecut în CV că, în perioada 1995 - 1999, a urmat cursurile Academiei Naţionale de Informaţii, Facultatea de Psiho-Sociologie, unde a obţinut diploma de licenţă în domeniul socio-psiho-pedagogiei (Brevet ofiţer de Informaţii). Între 2002 şi 2004 a urmat un master pe legislaţie maritimă la Universitatea Maritimă Constanţa, Facultatea de Navigaţie şi Transport Naval. De asemenea, mai are o diplomă de licenţă în ştiinţe economice şi un master în contabilitate expertiză şi audit, obţinute la Universitatea „Spiru Haret“ din Constanţa.

În acest moment, la Prefectură, echipa este completă. Cealaltă funcţie de subprefect al judeţului Constanţa este ocupată de Levent Accoium, reprezentantul Uniunii Democrate a Turcilor.
 
În prima sa declaraţie de presă, Dumitru Jeacă a precizat că, din funcţia de subprefect, va respecta legea, va fi prezent în teritoriu şi va contribui la rezolvarea problemelor judeţului.
 
Unul dintre proiectele pe care Prefectura Constanţa şi Consiliul Judeţean nu doresc să le abandoneze este construirea unui spital regional la Constanţa. În acest sens, se vor purta discuţii şi cu proaspătul secretar general în Ministerul Sănătăţii, fostul prefect de Constanţa Ion Constantin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii