Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţe fără număr la RAJDP Constanţa Noul CA vrea transparenţă şi termene clare

ro

17 Sep, 2015 00:00 2103 Marime text
Membrii noului Consiliu de Administraţie al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa s-au reunit, marți, pentru a discuta şi a analiza mai multe aspecte. Totodată, ei se vor revedea vineri, 18 septembrie, pentru a lua o serie de decizii.
 
În cea de-a doua şedinţă de lucru a proaspeţilor membri CA, au fost luate la puricat planul de administrare pentru mandatul de patru ani al Consiliului de Administraţie, precum şi indicatorii şi criteriile de performanţă, asumate prin contractele de mandat şi proiecţiile financiare, care se vor anexa planului de administrare ca suport pentru îndeplinirea mandatului asumat. Nu în ultimul rând, la şedinţa de marți a fost actualizat în funcţie de prevederile OUG 109/2011 Regulamentul de organizare şi funcţionare atât al CA-ului, cât şi al regiei.

Decizii la început de drum

Interesant este faptul că un subiect ce a ajuns în atenţia membrilor noului CA al RAJDP Constanţa a vizat postarea CV-urilor şi a declaraţiilor de avere ale noilor administratori. Asta în contextul în care, pe site-ul regiei, documentele respective nu mai sunt actualizate din iunie 2013, deşi unele persoane au ocupat funcţii importante până de curând. Acum, cu mandatele în buzunar, membrii noului CA al regiei promit că, până la data de 22 septembrie, declaraţiile de avere şi CV-urile vor fi depuse, rămânând de văzut când vor fi postate pe site-ul RAJDP Constanţa.
 
Tot până la finele lunii ar urma să fie definitivate planul de administrare şi regulamentele de organizare şi funcţionare. „Până pe 18 septembrie, se vor stabili şi aproba condiţiile şi criteriile de selecţie a noilor directori ai regiei“ , se menţionează într-un comunicat remis redacţiei. Şi, pentru că tot am ajuns la capitolul organizare internă, s-a decis să se aprobe calendarul de selecţie, anunţul de intenţie şi nominalizarea, din exteriorul instituţiei, a unui specialist în recrutarea resurselor umane în termen de o săptămână, revocarea directorilor regiei, numirea unor grupuri de lucru pe probleme de specialitate, precum şi desemnarea actualului director tehnic - Lucian Poşerba - în funcţia de director general interimar, până la data numirii noilor directori.
Nu în ultimul rând, actualul Consiliu de Administraţie al RAJDP Constanţa a hotărât numirea unui Comitet de audit, din care fac parte Mariana Pârvu, Virgil Stan şi reprezentantul Ministerului Finanţelor Publice, acesta urmând să organizeze procedurile de auditare a regiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii