Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noile treceri de pietoni, accesibile şi cărucioarelor „Cu pistolul la tâmplă”, Primăria ia în seamă persoanele cu dizabilităţi (documente+ galerie foto)

ro

25 Oct, 2016 00:00 4965 Marime text


Sute de mii de oameni cu handicap întâmpină dificultăţi şi atunci când încearcă să se deplaseze, din cauza bordurilor prea înalte sau a mijloacelor de transport inaccesibile. Constanţa, bineînţeles, nu face excepţie din imaginea pe care am conturat-o. 
Asociaţia Constanţa Ia Atitudine a trimis, în urmă cu o lună, o sesizare Primăriei Constanţa prin care îi aduce la cunoştinţă încălcarea art. 50 din Constituţia României şi a Legii 448/2006, ambele referindu-se la protecţia persoanelor cu dizabilitaţi.



„Autorităţile locale sunt obligate să asigure rampe la trecerile de pietoni pentru a facilita deplasarea celor menţionaţi mai sus”, susţineau reprezentanţii Asociaţiei Constanţa Ia Atitudine, care avertizau că, în situaţia în care mesajul lor va fi ignorat, îşi vor continua demersul şi vor sesiza autorităţile competente de încălcarea legislaţiei în vigoare a Primăriei Constanţa.
 
Nevoia rampelor la trecerile de pietoni pentru persoanele cu dizabilităţi a fost luată în seamă, în cele din urmă, de municipalitate, astfel încât acestea au început să fie amenajate la trecerile de pietoni unde se reabilitează bordurile, aşa cum puteţi vizualiza în galeria foto care însoţeşte acest material.


 
Viorel Farcaş, directorul Confort Urban - cei ce realizează reabilitarea intersecţiilor -, ne-a precizat că bordurile au fost coborâte la nivelul străzii pentru a facilita accesul persoanelor cu handicap. Potrivit lui Farcaş, aceste reamenajări au fost finalizate la trecerile de pietoni de pe bulevardul Tomis, respectiv bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în zona Casei de Cultură. Menţionăm că nu toate trecerile de pietoni sunt dotate cu rampe.

Citeşte şi Constanţa „Opriţi-vă puţin şi uitaţi-vă la aceste poze. Nu vi se pare nimic ciudat, nu?”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii