Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi împăduriri pe banii CJC? Independenţa primeşte 770.000 de lei la început de an

ro

31 Jan, 2014 00:00 2330 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a aprobat, în şedinţa de ieri, proiectul privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, a proiectelor de infrastructură şi a programelor cu finanţare nerambursabilă pe anul 2014.
Printre localităţile constănţene care primesc bani în urma adoptării acestei hotărâri se numără şi comuna Independenţa. Este vorba despre 770.000 de lei pentru „dezvoltare locală”. Dar pentru ce proiecte este alocată concret această sumă? Ei, bine, Cristinel Dragomir, vicepreşedintele CJC, a declarat ieri, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean, că „la Independenţa este vorba despre programul de împăduriri care s-au făcut acolo pe o suprafaţă de 50 de hectare”. Aşadar, pentru împăduriri?

Primarul din Independenţa, Cristea Gâscan, nu susţine însă acelaşi lucru. E drept, şeful administraţiei locale a declarat că nici nu ştia că localitatea pe care o conduce va primi această sumă. „De la dumneavoastră aflu, acum, că Independenţa primeşte bani de la CJC. Am solicitat bani pentru finalizarea construcţiei unei grădiniţe începute anul trecut, dar neterminate din cauza lipsei de fonduri. De asemenea, avem nevoie de bani pentru o datorie către RAJDP (n.r. Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri). Suntem datori vânduţi. Rămâneam fără drumuri dacă nu primeam aceşti bani”, a explicat primarul din Independenţa. Conform spuselor acestuia, ar fi vorba despre peste 5 kilometri de drum pietruiţi de RAJDP Constanţa. Proiectul prevede însă, în total, pietruirea a 12,6 kilometri de drum din comună. „E o gură de oxigen pentru noi. Noi nu ne permitem pietruirea acestor drumuri”, a adăugat Cristea Gâscan.

Amintim că, potrivit DNA, în sarcina lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, s-au reţinut şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave. „Există date şi indicii temeinice potrivit cărora învinuitul Constantinescu Nicuşor Daniel şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al CJC, în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)”, susţine DNA. Potrivit procurorilor, 5.761.749,06 lei din suma mai sus menţionată reprezintă „o plată pentru lucrările de împădurire efectuate asupra unei suprafeţe de 50 de ha din comuna Independenţa, jud. Constanţa, în condiţiile în care contravaloarea acestor lucrări fusese deja achitată anterior, în anul 2011”. În acest context, se impune următoarea întrebare: către ce vor fi direcţionaţi cei 770.000 de lei alocaţi comunei Independenţa?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cetatean 31 Jan, 2014 10:08 Nicusor Constantinescu oare stie ca mai sunt si alte localitati in judet care nu au mai primit bani de ani de zile de la CJC? In schimb sunt unele localitati care primesc din 2 in 2 luni bani.