Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nici Piaţa Universităţii nu l-a vrut pe Mazăre Che Guemazăre, interzis la microfon la Arcul de Triumf (Galerie foto)

ro

19 Jan, 2012 20:00 3223 Marime text

mitingusl-sursafotowww.sutu.ro.jpgPeste 10.000 de oameni erau aşteptaţi în Bucureşti, la mitingul organizat de USL.

Deşi politicienii au fost huiduiţi zilele trecute în Piaţa Universităţii, reprezentanţii USL au riscat prezenţa printre protestatari. Însuşi Radu Mazăre a ajuns în mijlocul protestatarilor în jurul orei 15.45. Nici primarul nu s-a bucurat de prea multă simpatie, căci protestatarii care se adunaseră la Arcul de Triumf l-au trimis în... Brazilia. Primarul Mazăre a ţinut şi un discurs în faţa manifestanţilor... Îmbrăcat într-o geacă de culoare kaki, cu o bască roşie şi cu o eşarfă galbenă la gât (n.r. probabil primită de la confraţii liberali), Mazăre a spus că va merge la Universitate doar dacă va fi chemat. Invitat să comenteze la România TV faptul că protestatarii de la Universitate nu-l doresc în mijlocul lor, Mazăre nu s-a arătat deranjat. „Nicio problemă, că nu vreau nicio funcţie la Bucureşti. Mie mi-e foarte bine la Constanţa. Dacă o să mă cheme, mă duc să le duc acordul meu pentru ceea ce fac ei", a spus Mazăre. „Lumea va continua mitingul, că doar în stradă îl dăm jos pe Chioru'. Nu azi, nu mâine, dar peste o lună jumate pică sigur", a spus Mazăre. Pesediştii veniţi de la Constanţa scandează „Nu vă fie frică, vine Măzărică"!, „A venit vaporul ca să plece chioru". Mazăre a plecat nevorbit de la Arcul de Triumf, Crin Antonescu punând capăt mitingului în jurul orei 17.30.

USL a fuzionat cu greutate la Arcul de Triumf

mitingb.jpgSimpatizanţii PSD au făcut cu greu joncţiunea cu militanţii PNL adunaţi la Arcul de Triumf. În jurul orei 15.00, liberalii constănţeni au fost debarcaţi din autocarele care i-au transportat la protestul USLdin capitală şi au intrat în zona Arcului de Triumf. Vicepreşedintele liberal Ovidiu Cupşa, unul dintre căpeteniile liberale care au condus protestatarii la Bucureşti, a precizat: „Social-democraţii conduşi de Radu Mazăre, numeric, sunt mult mai puţini decât preconizaseră. Nu ştiu cum s-au organizat".

Doar Che Guemazăre şi-a „târât" supuşii la protest

Dacă mai multe filiale PNL din ţară au trimis oameni la Bucureşti pentru miting, PSD va participa doar cu membrii săi din capitală, acuzând faptul că au existat dificultăţi la transport, create de ameninţările puterii la adresa transportatorilor rutieri. Singura excepţie este a filialei PSD Constanţa, care a închiriat zeci de autocare pentru a-i duce la Bucureşti pe PSD-iştii constănţeni. „Am rămas cu organizarea doar a municipiului Bucureşti, nu ştim ce fac colegii de la PNL. Cred că Radu Mazăre e singurul care vine din alt judeţ, împreună cu colegii săi", a adăugat senatorul Olguţa Vasilescu.

Un microbuz de la Constanţa a accidentat grav o femeie

Un microbuz cu protestatari care venea de la Constanţa a lovit o femeie pe bulevardul Theodor Pallady, la intrarea în Bucureşti.
Femeia în vârstă de 44 de ani a ajuns la spital, ea fiind acroşată de ultimul microbuz din convoiul care a venit de la Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eu 20 Jan, 2012 07:39 un penibil ... la fel ca toti cei in barca carora sta .Crin , Ponta .... spunea bine un manifestant in piata Universitatii nu aplaudac platit ca ar trebui macar dupa 20 ani sa se puna in aplicare punctul 8 de la declaratia de la timisoara . Ma gandesc ca in acel moment USL-ul nu ar mai avea cu cine sa se prezinte ... Ehhh ce spuneti ?