Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motive neelucidate de promovare „Preferata“ lui Stan a pierdut şefia SPCLEP Constanţa (document)

ro

23 Mar, 2016 00:00 4825 Marime text

 
În urmă cu mai bine de o lună, cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezenta o promovare pe funcţie de conducere oarecum bizară pentru mulţi funcţionari publici şi nu numai. Printr-o hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanţa, adoptată de aleşi în şedinţa ordinară din 31 august 2015, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) Constanţa avea director executiv în persoana Mihaelei Tălpălaru.
 
Nu atât apariţia acesteia la şefia serviciului respectiv a iscat curiozitate şi a ridicat semne de întrebare la acea vreme, cât faptul că funcţia de director executiv era vacantă de ani buni şi nimeni nu şi-a amintit de asta sau nu a ajuns la concluzia că inexistenţa unui coordonator ar periclita activitatea.
 
Şi totuşi, viceprimarul de la acea vreme, Gabriel Stan, şi-a amintit de post şi a găsit rapid şi persoana care să ocupe fotoliul de director executiv al SPCLEP Constanţa. Pentru asta a întocmit şi o expunere de motive, pe care a ataşat-o proiectului de hotărâre iniţiat de viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău

Citeşte şi Cu sprijinul fostului viceprimar Gabriel Stan - Un fost poliţist local, director SPCLEP Constanţa (documente)

Proiectul a fost votat, Mihaela Tălpălaru a ajuns director executiv al SPCLEP Constanţa, dar motivele care au stat la baza promovării sale au rămas necunoscute, atâta vreme cât expunerea de motive semnată de ex-viceprimarul Gabriel Stan nu putea fi lecturată.  
 
La solicitarea scrisă a cotidianului ZIUA de Constanţa, conform prevederilor legale în vigoare, ieri am primit documentul ce avea să „elucideze“ situaţia. Asta deoarece firesc era  să se ştie care erau calităţile ce o recomandau pe Mihaela Tălpălaru pentru ocuparea postului vacant. Însă expunerea de motive ce poartă semnătura fostului viceprimar Gabriel Marius Stan este extrem de succintă. Din cele invocate de Stan, reiese faptul că, dacă tot era un post de conducere vacant, de ce să nu-l ocupe cineva? „Pentru organizarea, coordonarea şi controlul activităţii desfăşurate de Serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Constanţa, propunem promovarea temporară în funcţia publică vacantă de conducere de director executiv gradul II a doamnei Tălpălaru Mihaela, inspector clasa I grad superior în cadrul Serviciului tehnico-economic, Direcţia gospodărire comunală. Menţionăm că doamna Tălpălaru Mihaela îndeplineşte condiţiile prevăzute de Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare“, se menţionează în expunerea de motive.
 
De unde până unde s-a ajuns la ea şi ce a recomandat-o în mod deosebit pe Mihaela Tălpălaru să ocupe acea funcţie rămâne o enigmă, mai ales că pregătirea şi studiile acesteia le regăseşti şi la alţi funcţionari publici din Primăria Constanţa.

Provizorat la final…

 HCLM nr. 183 din 31 august 2015 este hotărârea în baza căreia Mihaela Tălpălaru a ajuns să ocupe, temporar, funcţia de director executiv gradul II al SPCLEP Constanţa. Promovarea a fost valabilă „pe durata de maximum şase luni“, adică până la finele lunii februarie 2016. Surse din cadrul instituţiei ne-au declarat însă că, din data de 21 martie anul curent, directorul executiv al SPCLEP Constanţa, Mihaela Tălpălaru, este în concediu de odihnă. Cel mai probabil, acest răgaz de odihnă luat de Tălpălaru va preceda plecarea sa de la şefia SPCLEP Constanţa. În acest context, rămâne de văzut dacă se va organiza concurs pentru ocuparea postului rămas vacant sau vom avea de-a face cu o altă promovare temporară făcută pe criterii nu tocmai clare, ca şi în cazul Mihaelei Tălpălaru. 
 
În secțiunea Documente, puteţi vizualiza expunerea de motive la care facem referire în articolul de faţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii