Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moment emoţionat la Ziua Armatei României în Cernavodă Grupările de militari au defilat pe acordurile Fanfarei de copii Axiopolis

ro

26 Oct, 2013 00:00 3239 Marime text
Primăria Oraşului şi Consiliul Local Cernavodă au organizat ieri un ceremonial militar şi religios pentru marcarea „Zilei Armatei României”, care a aniversat 69 de ani de la Victoria finală, din 25 octombrie 1944, pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupaţia horthystă.

Evenimentul s-a desfăşurat la monumentul din Parcul Central al oraşului, la care au participat oficialităţi locale, reprezentanţi ai administraţiei locale, ai formaţiunilor politice, ai unităţilor militare, cadre în rezervă, dar şi veterani de război.

Ion Darie, în vârstă de 87 de ani, unul dintre supravieţuitorii celui de-al Doilea Război Mondial, a împărtăşit şi în acest an celor prezenţi experienţele trăite pe front. În faţa zecilor de cetăţeni adunaţi în centrul oraşului, dar şi a grupurilor de militari, viceprimarul Suliman Ecrem a adus un omagiu eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă, în cinstea cărora a fost intonat Imnul de Stat şi s-a oficiat un ceremonial religios de către un sobor de preoţi. Tot în memoria ostaşilor au fost depuse coroane de flori atât de către autorităţi, militari, partide politice, cât şi de agenţii economici, printre care şi CNE Cernavodă, din partea Centralei fiind prezent la manifestări chiar directorul general, Ionel Bucur. De la ceremonial nu au lipsit nici elevii, care la rândul lor au depus flori la monumentul închinat eroilor.

Momentul cheie al evenimentului l-a constituit defilarea grupărilor de militari ai Jandarmeriei Cernavodă, ai ISU Cernavodă şi ai Unităţii Militare 02034, pe acordurile Fanfarei de copii Axiopolis.  
„La noi este o sărbătoare tradiţională. În fiecare an cinstim acest moment şi, aşa puţini câţi sunt, avem militarii noştri în zonă, la depozitul militar de la Hinog şi la apărarea Centralei. De asemenea, sunt alături de noi jandarmii, pompierii şi marinarii”, a declarat, vineri, la finalul evenimentului, primarul oraşului Cernavodă, Gheorghe Hânsă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii