Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moment de bilanţ, prilej de petrecere Ziua Recoltei la Valu lui Traian, un succes şi în acest an (galerie foto)

ro

22 Sep, 2014 00:00 2875 Marime text
Stadionul din comuna constănţeană Valu lui Traian a devenit, ieri, neîncăpător pentru mulţimea adunată la cea mai aşteptată sărbătoare a toamnei: Ziua Recoltei. Primarul localităţii, Florin Mitroi, i-a adunat laolaltă nu doar pe localnici, dar şi pe cei veniţi din împrejurimi oferindu-le un spectacol de zile mari.

 Cu binecuvântarea Domnului

Ca orice lucru bine făcut, sărbătoarea a debutat cu binecuvântarea lui Dumnezeu. Un sobor impresionant de preoţi, dar şi corul Arhiepiscopiei Tomisului au deschis programul printr-un Tedeum, prin care i-au mulţumit Domnului pentru roadele pământului dăruite în acest an. La finalul slujbei, care i-a impresionat pe cei prezenţi, preoţii au ţinut să îi mulţumească primarului pentru eforturile pe care acesta le depune constant, astfel încât localitatea şi cei care o populează să prospere.

De la un astfel de eveniment nu puteau lipsi invitaţii speciali. Pentru că stadionul este a doua casă pentru ei, membrii echipei de fotbal Voinţa Valu lui Traian au fost şi ei lângă primarul lor. De asemenea, senatori şi deputaţi, dar şi colegi primari din judeţul Constanţa au venit ieri la Valu lui Traian pentru a le ura locuitorilor o toamnă îmbelşugată şi a-l felicita pe gospodarul-şef pentru toate eforturile depuse. Deputaţii Dănuţ Culeţu şi Gheorghe Dragomir, senatorii Puiu Haşotti, Alexandru Mazăre, Nicolae Moga, precum şi mai mulţi primari din judeţ au venit la Valu lui Traian pentru a se bucura de o zi specială.

Distracţii pentru toate gusturile, până la lăsarea serii

La iniţiativa primarului Florin Mitroi, şi în acest an, cea de-a XI-a ediţie a Zilei Recoltei s-a bucurat de un auditoriu impresionant. Localnicii, cu mic, cu mare, precum şi constănţeni veniţi special să-şi alimenteze cămările cu legume şi fructe pentru iarnă au profitat din plin de rodul bogat al agricultorilor din acest an şi de preţurile mici ale produselor. Şi copiii au avut motive de bucurie, pe stadion fiind amenajate standuri cu jucării şi tarabe de unde puteau cumpăra vată de zahăr ori porumb fiert.

Spectacolul oferit locuitorilor comunei a fost unul pe cinste. De la ora 13.00 şi până după ora 21.00, scena a fost punctul principal de atracţie. Atmosfera de petrecere câmpenească a fost întreţinută de solişti dobrogeni de renume, dar şi de alte mari nume ale scenei româneşti. Printre cei cărora le-a revenit sarcina de a asigura spectacolul şi buna dispoziţie se numără: Mariana Edulescu, Mirela Pană, Cristian Proca, Surel Sava, Cair Enter, Iancu Gana, Mariana Fătu şi Mariana Culda. Nu îi putem omite nici pe Sorin Şuteu, Liliana Mitrana, Ionuţ Galani, Ionuţ Dolănescu sau Taraful de la Clejani.

 Mesaj către localnici - „Suntem o familie unită şi nu trebuie să ne dezbine nimeni“

 Şeful autorităţii locale de la Valu lui Traian a luat cuvântul, transmiţându-le un mesaj localnicilor cu ocazia sărbătorii de toamnă. „După doi ani de când nu s-a mai făcut această sărbătoare, iată că acum am reuşit să ne adunăm împreună pentru a ne bucura de muncă noastră timp de un an. Dacă ne aducem aminte, în 2004, această sărbătoare se făcea într-o remorcă, sus, pe deal. Astăzi, cred eu, lucrurile au evoluat semnificativ. An de an, am dezvoltat foarte multe lucruri împreună - pentru că nu este numai meritul meu, eu doar mi-am făcut treaba. Să nu uităm că, în urmă cu trei săptămâni, am avut inundaţii, mulţi poate dormeau. Eu am fost primul care a ieşit în localitate, pe canal, întrucât consider că sunt responsabil pentru ceea ce fac şi mă dedic pentru dumneavoastră atâta timp cât voi fi în fruntea acestei localităţi. Vă doresc multă sănătate, mult succes şi toate cele bune“, a fost mesajul pe care şeful administraţiei publice locale l-a adresat locuitorilor, ieri, nu de pe scenă, ci aflat chiar în faţa oamenilor.

Deşi alături de primar au stat şi parlamentari constănţeni, gospodarul-şef nu a dorit să transforme sărbătoarea comunei într-un prilej de rostire a discursurilor electorale. Cu toate acestea, a ţinut să facă unele precizări. „Vă asigur că, în numele dumneavoastră, voi întreba pe oricine va veni aici în timpul campaniei electorale, de faţă cu locuitorii, ce a făcut pentru noi, pentru fiecare dintre dumneavoastră. Noi suntem o familie unită şi nu trebuie să ne dezbine nimeni“, a declarat primarul Florin Mitroi cu ocazia Zilei Recoltei, la Valu lui Traian.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii